Siirry sisältöön
Herukka-jogurttipannari

Raaka-aine

Herkulliset herukat

Sopivan mehukkaat, kirpeät ja happamat viinimarjat sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Katso vinkit eri herukkalajikkeiden käyttöön ja inspiroidu maukkaista herukkaresepteistä.

Jälkiruokia ja välipaloja herukoista

Leivonnaisten lisäksi herukat sopivat hyvin välipaloihin. Testaa vispipuurossa puolukoiden sijaan punaherukoita, niin saat klassikkoon uutta raikkautta. Kesähelteillä maistuu raikkas smoothie tai rahkajäätelö, joihin mustaherukka tuo kaivattua happamuutta. Ihanan kesäinen jäädyke syntyy puolestaan yhdistämällä punaherukkaa ja mansikkaa.

Mustaherukka ruokalautasella

Herukat maistuvat myös suolaisissa ruoissa vaikkapa kastikkeen muodossa. Mustaherukkakastike on täydellinen makupari riistalle ja broilerille. Myös pikkelöidyt herukat maistuvat suolaisten ruokien lisukkeena. Viimeistele annos muutamalla kirpakalla herukalla, ja makuelämys on taattu!

Tip icon

Tiesitkö tätä herukoista?

  • Rakkaalla marjalla on monta nimeä. Yksille marja on herukka, toisille viinimarja.
  • Herukat ovat erittäin monikäyttöisiä marjoja. Ne sopivat hyvin paitsi leivontaan, myös hilloksi, hyytelöksi, mehuihin ja kiisseleihin.
  • Myös herukoiden lehtiä voi hyödyntää. Hauduta punaherukan lehdistä teetä ja lisää mustaherukan lehtiä mukaan antamaan lisämakua, kun säilöt kurkkuja.

Herukoiden makua vaivatta

Herukoiden herkullisesta mausta pääsee nauttimaan myös kaupan antimien avulla. Kun herukoiden kaipuu iskee, poimi ostoskoriin Valio sokeroimatonta mustaherukkakeittoa.

Search