Mustaherukkapiirakka

Mustaherukkapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Mustaherukkapiirakka

Mustaherukkapiirakka

Mustaherukka on marja, jota käytetään harvemmin paistettavissa piirakoissa. Kokeile ja ihastu, miten hyviltä nämä raikkaat ja kirpsakat marjat piirakassa maistuvatkaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 ¼ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 125 gValio Eila® voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruishiutaleita
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 rasia (200 g)
1 ½ dl
1
kananmuna
½ dl
sokeria
400 g
mustaherukoita , pakaste
2 rkl
perunajauhoja
¼ dl
sokeria

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita Oivariini tai jäähtynyt voisula ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena.
  4. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle. Jauhota hieman sormia tai piirakan pintaa kevyesti, että saat pehmeän taikinan nostettua hieman reunoille (n. 1 cm).
  5. Täyte

  6. Sekoita tuorejuusto, kerma, muna ja 1/2 dl sokeria tasaiseksi seokseksi. Levitä piirakkapohjalle.
  7. Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeri.
  8. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›