Mustaherukkapiirakka

Mustaherukkapiirakka

Mustaherukka on marja, jota käytetään harvemmin paistettavissa piirakoissa. Kokeile ja ihastu, miten hyviltä nämä raikkaat ja kirpsakat marjat piirakassa maistuvatkaan.

1 h
keskitaso
262 kcal / 100g
4
9

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 ¼ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 125 gValio Eila® voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruishiutaleita
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® vadelma tuorejuustoa
1 ½ dl
1
kananmuna
½ dl
sokeria
400 g
mustaherukoita , pakaste
2 rkl
perunajauhoja
¼ dl
sokeria

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita Oivariini tai jäähtynyt voisula ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena.
  4. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle. Jauhota hieman sormia tai piirakan pintaa kevyesti, että saat pehmeän taikinan nostettua hieman reunoille (n. 1 cm).
  5. Täyte

  6. Sekoita tuorejuusto, kerma, muna ja 1/2 dl sokeria tasaiseksi seokseksi. Levitä piirakkapohjalle.
  7. Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeri.
  8. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›