Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Appelsiini-inkiväärikohokkaat

45 min
keskitaso
242 kcal / 100g
0
0

Kohokkaan valmistus ei ole niin vaikeaa kuin luullaan. Tärkeintä on seurata huolellisesti valmistusohjetta.

Ainekset

8 annosta
50 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
1 rasia (200 g)
½ dl
sokeria
1 tl
inkivääriä
4
keltuaista
4
valkuaista

Tarjoiluun

vaniljasokeria , sokeria

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää mehu, tuorejuusto, sokeri ja inkivääri. Kiehauta sekoittaen kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele varovasti kohokasmassan joukkoon.
  5. Lusikoi seos voideltuihin, uunikestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin.
  6. Kypsennä 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske. Tuo kohokkaat samantien varovasti pöytään.
  7. Tarjoa jälkiruokana sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki

Valkuaisten vaahdottaminen onnistuu, kun käytät puhtaita työvälineitä, ja olet huolellinen, ettei keltuaista ole joutunut valkuaisten joukkoon. Paistamisen aikana uunin luukkua ei kannata avata, jotta kohokkaat eivät lässähtäisi. Tarjoa kohokkaat heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)