Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Appelsiini-inkiväärikohokkaat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Kohokkaan valmistus ei ole niin vaikeaa kuin luullaan. Tärkeintä on seurata huolellisesti valmistusohjetta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
50 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
1 rasia (200 g)
½ dl
sokeria
1 tl
inkivääriä
4
keltuaista
4
valkuaista

Tarjoiluun

vaniljasokeria , sokeria

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää mehu, tuorejuusto, sokeri ja inkivääri. Kiehauta sekoittaen kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele varovasti kohokasmassan joukkoon.
  5. Lusikoi seos voideltuihin, uunikestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin.
  6. Kypsennä 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske. Tuo kohokkaat samantien varovasti pöytään.
  7. Tarjoa jälkiruokana sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Vinkki

Vinkki

Valkuaisten vaahdottaminen onnistuu, kun käytät puhtaita työvälineitä, ja olet huolellinen, ettei keltuaista ole joutunut valkuaisten joukkoon. Paistamisen aikana uunin luukkua ei kannata avata, jotta kohokkaat eivät lässähtäisi. Tarjoa kohokkaat heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.