Siirry sisältöön
Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Kohokkaan valmistus ei ole niin vaikeaa kuin luullaan. Tärkeintä on seurata huolellisesti valmistusohjetta.

Appelsiini-inkiväärikohokkaat

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 4 keltuaista
  • 4 valkuaista

Tarjoiluun

  • 0 kg
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg vaniljasokeria, sokeria

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää mehu, tuorejuusto, sokeri ja inkivääri. Kiehauta sekoittaen kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele varovasti kohokasmassan joukkoon.
  5. Lusikoi seos voideltuihin, uunikestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin.
  6. Kypsennä 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske. Tuo kohokkaat samantien varovasti pöytään.
  7. Tarjoa jälkiruokana sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki

Valkuaisten vaahdottaminen onnistuu, kun käytät puhtaita työvälineitä, ja olet huolellinen, ettei keltuaista ole joutunut valkuaisten joukkoon. Paistamisen aikana uunin luukkua ei kannata avata, jotta kohokkaat eivät lässähtäisi. Tarjoa kohokkaat heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 238 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 19,9 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio kuohukermaa
  • vaniljasokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search