Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- ½-¾ dl (60 g) mämmiä
- ¼ dl sokeria
- ½ tl inkivääriä
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
Hedelmäsalsa
- 1 kiivi
- 2 dl (140 g) tummia viinirypäleitä
- 1 tlk (298/175 g) säilykemandariinilohkoja
Inkiväärikerma
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- ¼ tl inkivääriä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin hedelmäsalsa ja inkiväärikerma: Kuutioi kiivi ja viipaloi viinirypäleet. Yhdistä hedelmät kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja inkiväärillä. Nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma, mämmi, sokeri ja inkivääri. Kiehauta nopeasti sekoittaen. Jäähdytä hetki.
- Lisää keltuaiset, sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovasti kohokasmassan joukkoon. Lusikoi seos voideltuihin, uuninkestäviin annosvuokiin, kahvi- tai teekuppeihin tai laseihin.
- Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske.
- Tarjoile kohokkaat välittömästi uunista tulleina hedelmäsalsan ja inkiväärikerman kera
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
185 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
15,5 g
Rasva
12,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa