Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

1 h
keskitaso
200 kcal / 100g
2
0

Kohokas sopii pääsiäiseen, erityisesti jos maustat sen mämmillä. Muista, että kohokas ei odota ruokailijaa.

Ainekset

5 annosta
25 g
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
1/2 - 3/4 dl
mämmiä
¼ dl
sokeria
½ tl
inkivääriä
2
keltuaista
2
valkuaista

Hedelmäsalsa

1
kiivi
2 dl
tummia viinirypäleitä
1 tlk (298/175 g)
säilykemandariinilohkoja

Inkiväärikerma

1 dl
1 rkl
sokeria
¼ tl
inkivääriä

Ohje

  1. Valmista ensin hedelmäsalsa ja inkiväärikerma: Kuutioi kiivi ja viipaloi viinirypäleet. Yhdistä hedelmät kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja inkiväärillä. Nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma, mämmi, sokeri ja inkivääri. Kiehauta nopeasti sekoittaen. Jäähdytä hetki.
  3. Lisää keltuaiset, sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovasti kohokasmassan joukkoon. Lusikoi seos voideltuihin, uuninkestäviin annosvuokiin, kahvi- tai teekuppeihin tai laseihin.
  4. Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske.
  5. Tarjoile kohokkaat välittömästi uunista tulleina hedelmäsalsan ja inkiväärikerman kera

Vinkki

Korvaa kermavaahto Valio Vanilla vaniljakastikkeella. Mausta ripauksella inkivääriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
13 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)