Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

Mämmikohokas ja hedelmäsalsa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

Kohokas sopii pääsiäiseen, erityisesti jos maustat sen mämmillä. Muista, että kohokas ei odota ruokailijaa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset5 annosta

5 annosta
25 g
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
1/2 - 3/4 dl
mämmiä
¼ dl
sokeria
½ tl
inkivääriä
2
keltuaista
2
valkuaista

Hedelmäsalsa

1
kiivi
2 dl
tummia viinirypäleitä
1 tlk (298/175 g)
säilykemandariinilohkoja

Inkiväärikerma

1 dl
1 rkl
sokeria
¼ tl
inkivääriä

Ohje

  1. Valmista ensin hedelmäsalsa ja inkiväärikerma: Kuutioi kiivi ja viipaloi viinirypäleet. Yhdistä hedelmät kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja inkiväärillä. Nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma, mämmi, sokeri ja inkivääri. Kiehauta nopeasti sekoittaen. Jäähdytä hetki.
  3. Lisää keltuaiset, sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovasti kohokasmassan joukkoon. Lusikoi seos voideltuihin, uuninkestäviin annosvuokiin, kahvi- tai teekuppeihin tai laseihin.
  4. Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske.
  5. Tarjoile kohokkaat välittömästi uunista tulleina hedelmäsalsan ja inkiväärikerman kera
Vinkki

Vinkki

Korvaa kermavaahto Valio Vanilla vaniljakastikkeella. Mausta ripauksella inkivääriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.