Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 (1-1,5 dl) limetin mehua
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 l kermajäätelöä
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kattilassa munat, sokeri ja limetinmehut.
- Kuumenna miedolla lämmöllä varovasti seosta n. 5 min.
- Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Lisää ne seoksen joukkoon samalla sekoittaen.
- Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä.
- Vuoraa kohokasvuoat (8 kpl) ulkopuolelta leivinpaperilla n. 2 cm vuoan reunojen yli. Kiinnitä kuminauhoilla.
- Pehmennä jäätelö kulhossa puuhaarukalla sekoittaen. Lisää joukkoon jäähtynyt limettiseos.
- Kaada massa kohokaskulhoihin niin, että massaa tulee leivinpaperin yläreunaan asti. Laita kulhot pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi.
- Ota jäätyneistä kohokaista leivinpaperi pois. Koristele tomusokerilla
- Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
265 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
27,1 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.