Juustoinen jälkiruokakohokas

Juustoinen jälkiruokakohokas

1 h 15 min
haastava
182 kcal / 100g
0
0

Juustot ovat juhlavan aterian jälkiruoka. Mikset kokeilisi tarjota juustoa hiukan erilaisessa muodossa? Kohokas on herkullinen tarjottava. Valmistaminenkin onnistuu helposti, kunhan maltat pitää uuninluukun kiinni koko paistoajan.

Ainekset

6 annosta
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
¼ tl
jauhettua inkivääriä
1 (maustemit.)
kardemummaa
4
kananmunaa
150 g

Vuokaan

Tarjoiluun

lakka- tai omenahilloa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa
  2. Lisää omenatäysmehu samalla sekoittaen. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Lisää mausteet. Ota kattila levyltä.
  3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Raasta juusto.
  4. Lisää kattilaan keltuaiset yksitellen, sekoita välillä. Lisää juustoraaste.
  5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohokasseos vaahtoon kevyesti nostellen.
  6. Kaada voideltuun, korkeareunaiseen 2 l:n uunivuokaan.
  7. Kypsennä 150 asteessa uunin alatasolla 50 - 60 min. Älä avaa uuniluukkua paistamisen aikana, ettei kohokas laske.
  8. Nosta valmis kohokas varovasti pöytään. Tarjoa heti hillon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
168 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)