Appelsiinimunkit

Appelsiinimunkit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Appelsiinimunkit

Appelsiinimunkit

Onko parempaa kuin tuore, vastapaistettu munkki? Appelsiinillä maustetut munkit maistuvat auringolle.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset30 annosta

30 annosta
250 g
1 ½ dl
vettä
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
1 tl
pomeranssinkuorta
1 ½ dl
appelsiinimarmeladia
1
kananmuna
9 dl
vehnäjauhoja
50 g

Ohje

  1. Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet
  2. Lisää marmeladi, muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina
  3. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin.
  4. Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa. Varo rasvan ylikuumenemista.
  5. Tee jokaiseen pullaan sormilla reikä ennen paistoa. Paista muutama munkkirinkilä kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›