Appelsiinimunkit

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Appelsiinimunkit

Appelsiinimunkit

Onko parempaa kuin tuore, vastapaistettu munkki? Appelsiinillä maustetut munkit maistuvat auringolle.

1 h 25 min
keskitaso
246 kcal / 100g
1
TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset30 annosta

30 annosta
1 prk (250 g)
1 ½ dl
vettä
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
1 tl
pomeranssinkuorta
1 ½ dl
appelsiinimarmeladia
1
kananmuna
9 dl
vehnäjauhoja
50 g

Ohje

  1. Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet
  2. Lisää marmeladi, muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina
  3. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin.
  4. Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa. Varo rasvan ylikuumenemista.
  5. Tee jokaiseen pullaan sormilla reikä ennen paistoa. Paista muutama munkkirinkilä kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›