Appelsiiniriisi persikalla

Appelsiiniriisi persikalla
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Appelsiiniriisi persikalla

Appelsiiniriisi persikalla

Etenkin talvikuukausina, erityisesti joulunaikaan tarjottava klassinen jälkiruoka. Jälkiruoka valmistuu riisipuuron tähteistä tai erikseen keitettävästä puuroriisistä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 iso (300 g)
appelsiini
tl
appelsiinin kuorta
3
säilykepersikan puolikasta
2 dl
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi kypsä riisi ja anna jäähtyä.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta siitä tarvittava määrä kuorta.
  3. Poista appelsiinin kuoret veitsellä niin, että hedelmästä tulee nahaton. Halkaise, poista valkoiset osat ja paloittele. Paloittele myös valutetut persikat.
  4. Vaahdota vispikerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja appelsiinin kuoriraasteella.
  5. Lisää riisi ja hedelmäkuutiot varovasti nostellen.
  6. Tarjoa jälkiruokamaljoista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.