Banaani-pähkinäkakku

Banaani-pähkinäkakku

1 h 40 min
keskitaso
313 kcal / 100g
2
10

Mehevä banaani-pähkinäkakku saa päälleen sitruunaisen tomusokerikuorrutuksen.

Ainekset

25 palaa
2
kypsää banaania
100 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 dl
saksanpähkinöitä rouhittuna

Pinnalle

2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
saksanpähkinää rouhittuna

Ohje

  1. Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää munat vaahtoon yksitellen ja hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja karkeasti rouhitut pähkinät.
  2. Sekoita banaanisose voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Sekoita hyvin.
  3. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka (voit käyttää korppujauhojen asemesta vuoan "jauhottamiseen" kookoshiutaleita). Kaada taikina vuokaan.
  4. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä. Kakun maku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
  5. Tee kakulle kuorrutus ennen tarjoilua. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua kunnes seos on sopivan juoksevaa. Kaada kuorrutus kakulle. Ripottele päälle pähkinää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)