Banaanileipä

Banaanileipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Banaanileipä

Banaanileipä

Banaanileipä on mehevä ja maukas amerikkalainen leivonnainen, joka nimestään huolimatta on enemmänkin kakku kuin leipä. Banaanileipä on parhaimmillaan, kun se on saanut levätä ja maustua yön yli. Leivän päälle painetut banaanit koristavat tämän herkullisen arkisen leivonnaisen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 viipaletta

15 viipaletta
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
fariinisokeria
1 dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
ripaus
suolaa
100 g
3 pientä
kypsää banaania
2 isoa
kananmunaa
1 dl

Pinnalle

1
banaani
4
saksanpähkinää

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tai leivinpaperoi leipävuoka (n. 10 x 22 cm).
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi, soseutetut banaanit munat ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa turhaan.
  3. Kaada taikina vuokaan. Koristele pinta puolitetulla banaanilla ja muutamalla pähkinällä.
  4. Paista uunin alaosassa n. 1 h. Peitä foliolla tai leivinaperilla paistamisen puolivälissä, mikäli pinta ruskistuu liikaa. Anna jäähtyä hyvin. Säilytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›