Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Banoffee-bri­ta­jää­te­lökakku

Tässä kakussa yhdistyy monta herkkua. Brita -kakkupohjien välistä löytyy banaanilla maustettu kinuskinen kerma ja koko komeus jäädytetään jäätelökakuksi. Kinuskin, banaanin ja marengin liitto on vastustamaton .

Banoffee-britajäätelökakku
Banoffee-britajäätelökakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja pinnalle

  • 3 banaania
  • 1 prk (3,3, dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1½ rkl fariinisokeria
  • 1 dl valmista kinuskikastiketta
  • 1½ dl Valio voita
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl Valio kevytmaitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja pinnalle

  • 3 banaania
  • 1 prk (3,3, dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 1½ rkl fariinisokeria
  • 1 dl valmista kinuskikastiketta

Ohje

  1. Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  2. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Soseuta 2 banaania. Vaahdota kerma ja fariinisokeri. Lisää banaanisose vaahtoon.
  4. Jätä toinen pohjista vuokaan. Levitä sen päälle banaani-kermavaahto ja puolet kinuskikastikeesta. Nosta toinen pohjista päälle. Peitä kelmulla ja pakasta yön yli.
  5. Anna kakun temperoitua hetki huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele baanaaniviipaleilla ja lopulla kinuskikastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 242 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 20,5 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1