
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 25 min
Yhteensä
12 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Täyte ja pinnalle
- 3 banaania
-
1 prk (3,3, dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl fariinisokeria
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
- 1½ dl Valio voita
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1½ dl Valio kevytmaitoa
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Täyte ja pinnalle
- 3 banaania
- 1 prk (3,3, dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 1½ rkl fariinisokeria
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
- Soseuta 2 banaania. Vaahdota kerma ja fariinisokeri. Lisää banaanisose vaahtoon.
- Jätä toinen pohjista vuokaan. Levitä sen päälle banaani-kermavaahto ja puolet kinuskikastikeesta. Nosta toinen pohjista päälle. Peitä kelmulla ja pakasta yön yli.
- Anna kakun temperoitua hetki huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele baanaaniviipaleilla ja lopulla kinuskikastikkeella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
20,5 g
Rasva
16,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.