Bolognese-kastike

Bolognese-kastike

30 min
helppo
68 kcal / 100g
6
3

Perinteinen jauhelihakastike pitää pintansa lasten ja nuorten suosiossa. Sitä on myös helppo muunnella. Katso vinkkejä ohjeen lopusta.

Ainekset

4 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso (200 g)
sipuli
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 rkl
100 g
juuriselleriä
2 (200 g)
porkkanaa
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
1
liha-juuresliemikuutio
1 tl
pippurisekoitusta
¾ tl
suolaa
5 dl
vettä
2 dl
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa.
  2. Raasta selleri ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää pannulle.
  3. Lisää tomaattisose, liemikuutio, pippurisekoitus, suola ja vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 min.
  4. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa spagetin, perunoiden tai riisin kanssa.

Vinkki

* Jos haluat tehdä kastikkeen laktoosittomana, käytä siinä Valio Laktoositonta™ ruokakermaa. Valio Oivariini® juokseva on laktoositonta.* Lisää kastikkeen päälle esim. Valio pastajuusto raastetta tai Valio AURA murua.* Korvaa porkkanat 1 pussilla (250 g) pakastekasvissuikaleita.* Mausta halutessasi yrttimausteilla, esim. basilikalla tai oreganolla.* Jos haluat kastikkeeseen tulisuutta, mausta se 1 - 2 rkl:lla makeaa, mietoa chilikastiketta.* Lisää kastikkeeseen 1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa tai valutettuja kidneypapuja.* Voit käyttää bolognese-kastiketta myös pizzan täytteenä, kun jätät n. puolet vedestä pois. Vähennä myös suolaa. Keitä kastike sopivan sakeaksi. Tarkista maku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)