Bolognese-kastike

Bolognese-kastike

Perinteinen jauhelihakastike pitää pintansa lasten ja nuorten suosiossa. Sitä on myös helppo muunnella. Katso vinkkejä ohjeen lopusta.

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso (200 g)
sipuli
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 rkl
100 g
juuriselleriä
2 (200 g)
porkkanaa
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
1
liha-juuresliemikuutio
1 tl
pippurisekoitusta
¾ tl
suolaa
5 dl
vettä
2 dl
§ dl
persiljaa

Ohje

  1. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa.
  2. Raasta selleri ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää pannulle.
  3. Lisää tomaattisose, liemikuutio, pippurisekoitus, suola ja vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 min.
  4. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa spagetin, perunoiden tai riisin kanssa.

Vinkki

Mausta halutessasi yrttimausteilla, esim. basilikalla tai oreganolla.Voit käyttää bolognese-kastiketta myös pizzan täytteenä, kun jätät n. puolet vedestä pois. Vähennä myös suolaa. Keitä kastike sopivan sakeaksi. Tarkista maku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›