Cannellonit kahdella täytteellä

Cannellonit kahdella täytteellä

1 h
keskitaso
119 kcal / 100g
10
7

Cannelloni on paksuhko, pyöreä pastaputki. Cannellonien sisään voidaan laittaa esim. jauheliha- tai kasvistäyte ja paistaa uunissa tomaatti-juustokastikkeella peitettynä. Cannelloni-putkia on saatavana esikeitettynä.

Ainekset

5 annosta
250 g
cannelloneja

Jauhelihatäyte

1 - 2 rkl
500 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 pussi (200 g)
pakastekasvissekoitusta
3 dl
vettä
1
liha-juuresliemikuutio
½ tl
suolaa
2 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta
1 dl (50 g)

Päälle

1 prk (2,5 dl)
400 g
tomaattimurskaa
2 dl (100 g)

Pesto-kasvistäyte

2 pussia (à 200 g)
pakastekasvissekoitusta , esim. tomaattisalsaa
1 rkl
2
valkosipulin kynttä
4 rkl
pestoa (alla Genovese)
¼ tl
suolaa
1 prk (200 g)

Päälle

1 prk (390 g)
tomaattimurskaa
2 rkl
pestoa (alla Genovese)
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
2 dl (100 g)

Ohje

  1. Kumpikin täyte mitoitettu 250 g:lle cannelloneja.
  2. Jauhelihatäytteen valmistus

  3. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa pannulla. Lisää sipuli ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Kuumenna sekoittaen. Lisää myös kasvissekoitus.
  4. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua hetkisen. Mausta. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hetkisen. Lisää juustoraaste.
  5. Pesto-kasvistäytteen valmistus

  6. Paista kasvissekoitus ja hienonnetut valkosipulin kynnet Oivariini rasvassa.
  7. Nosta pannu levyltä. Lisää pesto ja suola sekä raejuusto.
  8. Cannellonien täyttäminen ja kypsentäminen

  9. Täytä cannellonit ja lado suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Kaada päälle ohjeen mukainen tomaattimurska-kerma seos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  10. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Peitä tarvittaessa, ettei pinta tummu liikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön3.5.2018 kello 12:33
Täyte pakaste- tms. muovipussiin, kulma auki ja sillä pursottaen täyte cannelloneihin. Miksi täyte muuten pitää kypsentää? Minä täytän makaroniputket aina raa´alla massalla. Kokeilkaapa muuten sekoittaa siskonmakkaramassaan Mifua, ja suolattomia mausteita, ja täyttäkää seoksella cannellonit, niin saatatte yllättyä! Toimii!
Nimetön3.9.2014 kello 13:03
Jos cannelonien täyttö on hankalaa niin kokeile tätä: Leikkaa mehu- tai maitopurkista ympyrä ja tee siitä tötterö. Leikkaa tötterön kärki auki niin että se sopii cannelonin sisälle. Lusikoi täytettä tötteröön. On sitten helppoa hommaa😊
Nimetön29.8.2014 kello 10:50
Kasvissekoituksen korvasin Paprikoilla 1/keltainen ja 1 punainen sekä muutamalla tomaatilla.