Cheddaria ja chili-suklaakastiketta

Cheddaria ja chili-suklaakastiketta

Kaunis ja kiiltävä suklaakastike tekee juustoannoksesta upean! Ancho chili antaa kastikkeelle lämpimän makutujauksen, cheddar juuston makua peittämättä.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 pkt (300 g)

Suklaakastike

100 g
tummaa suklaata , 70 %
2 rkl
öljyä
1 tl
kuivattua chiliä , Ancho
1 ½ rkl
tummaa siirappia
1 rkl
balsamiviinietikkaa
ripaus (1/2 mm)
suolaa

Pinnalle

ripaus
jauhettua kanelia

Ohje

  1. Nosta juusto huoneenlämpöön peitettyinä n. 1 h ennen tarjoilua.
  2. Paloittele suklaa kattilaan. Mittaa joukkoon kastikkeen muut ainekset. Huom. Jos käytät muuta chiliä, annostele chilin vahvuuden mukaan. Voit myös rouhia chilin tilalle joukkoon hieman rosépippuria.
  3. Kuumenna miedolla lämmöllä. Kun seos on sulanut ja tasainen, siirrä levyltä - älä keitä.
  4. Tarjoa huoneenlämpöinen suklaakastike paloitellun juuston kanssa juustotarjottimella tai väli-/ jälkiruokana. Viimeistele annokset ripauksella kanelia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
443 kcal
Proteiini
19 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
35 g
Tyydyttynyt rasva
17 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,4 g
Kalsium
450 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›