Valmista marjainen joululeipä, joka sopii toki tarjottavaksi muinakin vuodenaikoina. Kuivatut mustikat ja puolukat sekä pähkinä tuovat leipään näköä ja rakennetta. Leipä tarvitsee hyvään lopputulokseen leipävuoan tuekseen. Kahdessa pienemmässä vuoassa valmistettuna, leivät myös kypsyvät tasaisesti.
3 dl | vettä |
250 g | |
1 pkt (50 g) | hiivaa |
1 rkl | psylliumia |
1 ½ tl | fenkolinsiemeniä |
1 dl (55 g) | kuivattuja mustikoita ja/ tai puolukoita |
½ dl | fariinisokeria |
1 tl | suolaa |
2 ½ dl (vaaleaa) | gluteenitonta jauhoseosta , Semper |
1 dl | tattarijauhoja |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
80 g | saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna |
150 g | |
Leipävuokiin | |
---|---|
gluteenittomia kaurahiutaleita |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.