
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vettä
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 1 rkl psylliumia
- 1½ tl fenkolinsiemeniä
- 1 dl (55 g) kuivattuja mustikoita ja/ tai puolukoita
- ½ dl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa), Semper
- 1 dl tattarijauhoja
- 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 80 g saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
-
150 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Leipävuokiin
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg gluteenittomia kaurahiutaleita
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä vesi ja maitorahka kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, psyllium ja fenkolinsiemenet. Anna turvota 10 min.
- Lisää kuivatut marjat, fariinisokeri ja suola, sekoita.
- Mittaa joukkoon jauhoseos, tattarijauhot, kaurahiutaleet ja pähkinärouhe. Lisää voisula, mutta jätä n. 2 rkl käyttämättä.
- Vaivaa taikina hyvin käsin tai taikinakoukulla yleiskoneessa. Huom. taikina on pehmeää.
- Voitele kaksi yhden litran vetoista leipävuokaa. Ripottele kaurahiutaleita harvakseltaan pohjalle ja reunoille. Kaada taikina vuokiin. Kohota liinan alla 45 min.
- Voitele pinta hellävaroen voisulalla, ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 min.
- Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Tarjoa siivutettu leipä voin tai Oivariini rasvan kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
244 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
14,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- gluteenittomia kaurahiutaleita