Gluteeniton joululeipä

Gluteeniton joululeipä

1 h 50 min
keskitaso
213 kcal / 100g
2
9

Valmista marjainen joululeipä, joka sopii toki tarjottavaksi muinakin vuodenaikoina. Kuivatut mustikat ja puolukat sekä pähkinä tuovat leipään näköä ja rakennetta. Leipä tarvitsee hyvään lopputulokseen leipävuoan tuekseen. Kahdessa pienemmässä vuoassa valmistettuna, leivät myös kypsyvät tasaisesti.

Ainekset

2 pientä vuokaleipää
3 dl
vettä
1 prk (250 g)
1 pkt (50 g)
hiivaa
1 rkl
psylliumia
1 ½ tl
fenkolinsiemeniä
1 dl (55 g)
kuivattuja mustikoita ja/ tai puolukoita
½ dl
fariinisokeria
1 tl
suolaa
2 ½ dl (vaaleaa)
gluteenitonta jauhoseosta , Semper
1 dl
tattarijauhoja
2 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
80 g
saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
150 g

Leipävuokiin

gluteenittomia kaurahiutaleita

Ohje

  1. Lämmitä vesi ja maitorahka kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, psyllium ja fenkolinsiemenet. Anna turvota 10 min.
  2. Lisää kuivatut marjat, fariinisokeri ja suola, sekoita.
  3. Mittaa joukkoon jauhoseos, tattarijauhot, kaurahiutaleet ja pähkinärouhe. Lisää voisula, mutta jätä n. 2 rkl käyttämättä.
  4. Vaivaa taikina hyvin käsin tai taikinakoukulla yleiskoneessa. Huom. taikina on pehmeää.
  5. Voitele kaksi yhden litran vetoista leipävuokaa. Ripottele kaurahiutaleita harvakseltaan pohjalle ja reunoille. Kaada taikina vuokiin. Kohota liinan alla 45 min.
  6. Voitele pinta hellävaroen voisulalla, ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 min.
  7. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  8. Tarjoa siivutettu leipä voin tai Oivariini rasvan kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
10 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)