Grillatut pizzat

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Grillatut pizzat

Grillatut pizzat

Grillipizza on kesän ehdoton suosikkiruoka. Grillissä pizzapohja saa herkullisen rapeuden. Täytteitä varioimalla jokainen löytää suosikkinsa. Tästä ohjeesta löytyy tulinen makkaratäyte sekä vihreä parsatäyte.

1 h 40 min
helppo
178 kcal / 100g
0
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset4 pizzaa

4 pizzaa

Pizzataikina

6 dl
durumvehnäjauhoja
1 ½ tl
kuivahiivaa
ripaus
sokeria
½ tl
suolaa
3 dl
vettä
1 rkl

Tulinen makkaratäyte 4:lle

1 tlk (400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
½ tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
oliiviöljyä
4
tuoremakkaraa esim. chorizo tai salsiccia
½ rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
babypinaattia
1 pussi (150 g)

Vihreä vegetäyte 4:lle

2 prk (à 125 g)
12
tuoretta, vihreää parsaa suikaleina
100 g
säilöttyjä artisokan sydämiä
1 dl
vihreää pestoa esim. tuorepesto
1 pussi (150 g)
rucolaa

Ohje

  1. Sekoita isossa kulhossa jauhoihin kuivahiiva, suola ja ripaus sokeria. Lisää lämmin vesi ja Oivariini. Sekoita. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta neljä pizzapohjaa. Pidä pohjat leivinpaperin päällä kunnes siirrät ne pizzakivelle.
  3. Tulinen makkaratäyte

  4. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja levitä kastiketta pohjille. Puristele tuoremakkarat pois kuorestaan pieniksi palloiksi ja jaa jokaiselle pizzalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja jaa pizzoille. Levitä kuorallinen tuoretta pinaattia päälle ja lisää lopuksi juustoraaste.
  5. Siirrä pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä.
  6. Vihreä vegetäyte

  7. Levitä juustokastike pizzapohjille. Leikkaa parsoista kova tyvi pois ja höylää juustohöylällä ohuita pitkiä parsalastuja. Levitä parsalastut ja valutettu artisokka pohjille. Lusikoi pinnalle pestokastiketta ja levitä juustoraaste.
  8. Siirrä pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä. Viimeistele paistettu pizza rucolan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›