Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hapankaali­pasteijat

Hapankaali toimii hyvin pasteijoiden täytteenä, joko yksin tai paahdettuun pekoniin yhdistettynä. Purista hapankaalista kaikki neste pois. Yrttirahkavoitaikinasta syntyy helppotekoinen ja maukas kuori pasteijoille.

Hapankaalipasteijat
Hapankaalipasteijat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pasteijaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermaviili­voi­taikina

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 200 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • ¼ tl suolaa

Hapankaalitäyte

  • 400 g hapankaalia
  • n. 1 dl paahdettua pekonia kuutioina

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • seesamin- tai fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Kermaviilivoitaikina: Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Hapankaalitäyte: Valuta hapankaali siivilässä. Purista siitä neste pois mahdollisimman tarkkaan. Lisää halutessasi joukkoon paahdettuja pekonikuutioita.
  3. Kauli taikina ohueksi (4 mm) levyksi.
  4. Ota levystä 8 x 8 sentin neliöitä leivinpyörällä. Jaa täyte neliöille.
  5. Kostuta vedellä saumakohdat ja sulje pasteijat hyvin.
  6. Voitele pasteijat munalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  7. Kypsennä pasteijat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 24,1 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search