Hapankorppu-mätileivokset

Hapankorppu-mätileivokset

Juhlavat suolaiset leivonnaiset syntyvät loppujen lopuksi melko vaivattomasti. Pikkusyötävien rapsakka, juustolla maustettu hapankorppupohja on pehmeärakenteisen täytteen aisapari.

5 h 45 min
haastava
264 kcal / 100g
5
8

Ainekset48 kpl

48 kpl

Pohja

200 g
hapankorppuja
150 g
½ pussia (à 130 g)

Täyte

150 g
kirjolohen mätiä
6
liivatelehteä
150 g
kylmäsavulohiviipaleita
1 - 2 (n. 170 g)
punasipulia
1 dl
ruohosipulia
1 prk (2 dl)
1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

50 g
kirjolohen mätiä
ruohosipulia

Ohje

  1. Laita mäti valumaan siivilään.
  2. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste
  3. Taputtele seos n. 28 x 34 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai uunipellille. Laita jääkaappiin.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Leikkaa kala ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
  8. Purista liivatteet kuiviksi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
  9. Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.
  10. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, peitä se tuorekelmulla: pistä täytteeseen kauttaaltaan joitakin cocktailtikkuja, jotta kelmu ei tartu täytteseen.
  11. Anna hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  12. Leikkaa levy paloiksi (6 x 8). Koristele.
  13. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina tai juhlavan noutopöydän suolaisena pikkuherkkuna.

Vinkki

* Voit tehdä leivonnaisen halutessasi esim. kahteen irtopohjavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)