Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 200 g hapankorppuja
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Täyte
- 150 g kirjolohen mätiä
- 6 liivatelehteä
- 150 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1-2 (n. 170 g) punasipulia
- 1 dl ruohosipulia
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 50 g kirjolohen mätiä
- 0 kg ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Laita mäti valumaan siivilään.
- Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste
- Taputtele seos n. 28 x 34 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai uunipellille. Laita jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Leikkaa kala ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Vaahdota kerma.
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
- Purista liivatteet kuiviksi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
- Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.
- Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, peitä se tuorekelmulla: pistä täytteeseen kauttaaltaan joitakin cocktailtikkuja, jotta kelmu ei tartu täytteseen.
- Anna hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Leikkaa levy paloiksi (6 x 8). Koristele.
- Tarjoa alku- tai cocktailpaloina tai juhlavan noutopöydän suolaisena pikkuherkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
273 kcal
Proteiini
9,6 g
Hiilihydraatti
11,8 g
Rasva
20,5 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.