Hapankorppu-mätileivokset

Hapankorppu-mätileivokset
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Hapankorppu-mätileivokset

Hapankorppu-mätileivokset

Juhlavat suolaiset leivonnaiset syntyvät loppujen lopuksi melko vaivattomasti. Pikkusyötävien rapsakka, juustolla maustettu hapankorppupohja on pehmeärakenteisen täytteen aisapari.

Valmistusaika

Työaika
45 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset48 kpl

48 kpl

Pohja

200 g
hapankorppuja
150 g
½ pussia (à 130 g)

Täyte

150 g
kirjolohen mätiä
6
liivatelehteä
150 g
kylmäsavulohiviipaleita
1 - 2 (n. 170 g)
punasipulia
1 dl
ruohosipulia
1 prk (2 dl)
1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

50 g
kirjolohen mätiä
ruohosipulia

Ohje

  1. Laita mäti valumaan siivilään.
  2. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste
  3. Taputtele seos n. 28 x 34 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai uunipellille. Laita jääkaappiin.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Leikkaa kala ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
  8. Purista liivatteet kuiviksi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
  9. Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.
  10. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, peitä se tuorekelmulla: pistä täytteeseen kauttaaltaan joitakin cocktailtikkuja, jotta kelmu ei tartu täytteseen.
  11. Anna hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  12. Leikkaa levy paloiksi (6 x 8). Koristele.
  13. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina tai juhlavan noutopöydän suolaisena pikkuherkkuna.
Vinkki

Vinkki

* Voit tehdä leivonnaisen halutessasi esim. kahteen irtopohjavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›