Kasvis-juustokakku

Kasvis-juustokakku

10 h 30 min
keskitaso
161 kcal / 100g
2
6

Maustetulla tuorejuustolla saat helposti makua suolaiseen kasvis-juustokakkuun.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
hapankorppuja
50 g

Kostutukseen

1 dl

Täyte

1 ½ dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½ dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1
punainen paprika
2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
4
liivatelehteä
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Koristeluun

1 rasia
kirsikkatomaatteja
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
basilikaa tai villirucolaa
pippurisekoitusta myllystä

Ohje

  1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Pingota leivinpaperi Ø 24 cm:n irtopohjavuokaan. Painele leipäseos sen päälle. Kostuta pohja maidolla.
  2. Valmista täyte. Hienonna karkeasti veitsellä oliivit ja aurinkotomaatit sekä kuutioi paprika. Sekoita ne kulhossa tuorejuuston ja jogurtin joukkoon.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista niistä liika vesi pois ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivate täytteen joukkoon. Mausta pippurilla.
  4. Kaada ja levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta pohjapapereineen tarjoiluastiaan.
  6. Koristele kakku kirsikkatomaateilla, oliiveilla sekä basilikalla tai rucolalla. Rouhi päälle hiukan pippurisekoitusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
12 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)