
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g vaaleaa paahtoleipää
- 2 rkl pestoa
-
30 g
Valio Eila® voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 2 liivatelehteä
- 150 g kurkkua
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® basilika tuorejuustoaValio Viola® kevyt basilika tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda aromaattisen basilikan…
-
2 dl
Valio kreikkalaista jogurttiaSamettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
- 1 valkosipulin kynsi
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 25 g rucolaa
- 75 g ilmakuivattua kinkkua paahdettuna
- 100 g terttukirsikkatomaatteja
- 0 kg kapriksia
- 0 kg tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Jauha leipä monitoimikoneessa. Lisää pesto ja voi. Taputtele leivinpaperille irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
- Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kurkku, tuorejuusto, jogurtti ja (hienonnettu valkosipuli). Mausta pippurilla.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Kaada vuokaan. Peitä kelmulla.
- Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yli yön.
- Koristele kakku: Hienonna veitsellä rucola ja ripottele kakulle, säästä muutamia kauniita rucolanlehtiä pinnalle. Lisää ilmakuivattua kinkkua, tomaatteja puolitettuina, kapriksia ja basilikan lehtiä.
- Tarjoa alkupala- tai kahvipöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
147 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
9,3 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- kapriksia
- tuoretta basilikaa