Basilikavoileipäkakku

Basilikavoileipäkakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Basilikavoileipäkakku

Basilikavoileipäkakku

Raikas Välimeren makuja lainaileva voileipäkakku on mainio valinta ruokaisampaan kahvipöytään. Kakun koristelussa voi huomioida vieraiden mieltymykset ja ilmakuivatun kinkun tilalla maistuukin mainiosti myös chorizo, graavilohi, katkaravut tai vaikkapa parsa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
hyydytys
4 h
koristelu
15 min
Yhteensä
4 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Pohja

150 g
vaaleaa paahtoleipää
2 rkl
pestoa
2 rkl

Täyte

2
liivatelehteä
150 g
kurkkua
2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
1
( valkosipulin kynsi )
mustapippuria myllystä
1 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

25 g
rucolaa
75 g
ilmakuivattua kinkkua paahdettuna
100 g
terttukirsikkatomaatteja
kapriksia
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Jauha leipä monitoimikoneessa. Lisää pesto ja voi. Taputtele leivinpaperille irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  3. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kurkku, tuorejuusto, jogurtti ja (hienonnettu valkosipuli). Mausta pippurilla.
  4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Kaada vuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yli yön.
  6. Koristele kakku: Hienonna veitsellä rucola ja ripottele kakulle, säästä muutamia kauniita rucolanlehtiä pinnalle. Lisää ilmakuivattua kinkkua, tomaatteja puolitettuina, kapriksia ja basilikan lehtiä.
  7. Tarjoa alkupala- tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.