Siirry sisältöön
Basilikavoileipäkakku

Basilikavoileipäkakku

Raikas Välimeren makuja lainaileva voileipäkakku on mainio valinta ruokaisampaan kahvipöytään. Kakun koristelussa voi huomioida vieraiden mieltymykset ja ilmakuivatun kinkun tilalla maistuukin mainiosti myös chorizo, graavilohi, katkaravut tai vaikkapa parsa.

Basilikavoileipäkakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g vaaleaa paahtoleipää
  • 2 rkl pestoa
  • 30 g
    Valio Eila® voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 2 liivatelehteä
  • 150 g kurkkua
  • 2 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon

Koristeluun

  • 25 g rucolaa
  • 75 g ilmakuivattua kinkkua paahdettuna
  • 100 g terttukirsikkatomaatteja
  • 0 kg kapriksia
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Jauha leipä monitoimikoneessa. Lisää pesto ja voi. Taputtele leivinpaperille irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  3. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kurkku, tuorejuusto, jogurtti ja (hienonnettu valkosipuli). Mausta pippurilla.
  4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Kaada vuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yli yön.
  6. Koristele kakku: Hienonna veitsellä rucola ja ripottele kakulle, säästä muutamia kauniita rucolanlehtiä pinnalle. Lisää ilmakuivattua kinkkua, tomaatteja puolitettuina, kapriksia ja basilikan lehtiä.
  7. Tarjoa alkupala- tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 9,2 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • kapriksia
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search