Hasselbackan perunaviipaleet

Hasselbackan perunaviipaleet

Hasselbackan perunat muuntuvat uuteen muotoon tässä reseptissä. Perunat kypsennetään viipaleina, jolloin ne kypsyvät nopeammin.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
perunoita
2 - 3 rkl
1 tl
gourmet-suolahiutaleita , esim. Maldon

Pinnalle

3 (0,6 dl)
murennettua kaura- tai hapankorppua
n. 1 1/2 dl

Ohje

  1. Kuori perunat tai halutessasi pese ne hyvin harjalla ja jätä kuorimatta.
  2. Leikkaa perunat ohuehkoiksi (n. 7 mm:n) viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperille yhteen kerrokseen. Valuta viipaleille pullosta Oivariini ja ripottele suola.
  3. Nosta uunin keskiosaan 200 asteeseen. Kypsennä 20 min.
  4. Ota pelti uunista. Ripota perunoille kaurakorppu-juustoseos. Kypsennä vielä n. 10 min tai kunnes perunat ovat kypsiä ja ovat saaneet väriä.

Vinkki

* Lisää perunoille halutessasi mustapippuria tai hienonnettua valkosipulia. Lisää valkosipuli juustoon sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)