Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäiset uunijäätelöt

Uunijäätelö on kaikenikäisille maistuva jälkiruoka, jota voi varioida oman mielen mukaan. Hedelmäisessä uunijäätelössä valkoisen hunnun alle on kätketty ananasta. 

Hedelmäiset uunijäätelöt
Hedelmäiset uunijäätelöt

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g suklaa-cookiekeksejä
  • 5 dl kermajäätelöä
  • 1¼ dl ananaspaloja
  • 2 valkuaista
  • ¾ dl sokeria

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lado paloitellut/murennetut keksit uuninkestäviin annoskulhoihin. Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi. Sulata ja valuta marjat.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Vatkaa marenki niin kovaksi, että se pysyy ylösalaisin käännettyssä kulhossa.
  3. Leikkaa jäätelö reiluiksi kuutioiksi. Laita keksien päälle hedelmäpaloja tai vadelmia ja jäätelöä. Peitä pinta kauttaaltaan marenkiseoksella.
  4. Pane uuniin n. 4 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 29,6 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search