Hedelmäkompotti

Hedelmäkompotti

30 min
helppo
121 kcal / 100g
0
0

Mausteinen hedelmäkompotti sopii juustotarjoiluun. Kompotti on myös mukava vieminen. Pakkaa se lasipurkkiin ja viimeistele silkkinauhalla ja itse tehdyllä etiketillä.

Ainekset

500 g
1 pussi (200 g)
kuivattuja aprikooseja
1 pussi (227 g)
kuivattuja luumuja
5 dl
2 - 3
tähtianista
2
kanelitankoa

Ohje

  1. Pilko aprikoosit ja luumut neljään osaan.
  2. Mittaa kattilaan omenamehu, lisää aprikoosit ja mausteet. Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä, kunnes aprikoosit ovat lähes pehmenneet.
  3. Lisää luumut ja keitä vielä n. 10 min tai kunnes luumut ovat pehmenneet ja neste lähes kokonaan haihtunut.
  4. Tarjoa esimerkiksi Valio Mustaleima™ tai Valio Musta Salaneuvos® viipaleiden kanssa tai Valio Luostarin tai Valio Finlandian kera. Kokeile myös broilerin tai kalkkunan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)