Helpot juustosarvet

Helpot juustosarvet

1 h 20 min
keskitaso
274 kcal / 100g
7
3

Pidä leivontahetki ja ilahduta läheisiäsi juustosarvilla. Ne maistuvat väli- ja iltapalana sekä kevyiden kasviskeittojen seurana.

Ainekset

12 kpl
2 dl
30 g
hiivaa
1 rkl
sokeria tai hunajaa
½ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
25 g
1 pussi (130 g)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri tai hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot sekä huoneenlämpöiset voi ja juustoraaste. Anna taikinan kohota hyvin
  2. Vaivaa taikina ja jaa kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi, n. 30 cm:n levyiksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen osaan. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Nosta sarvet pelleille ja voitele munalla.
  3. Paista 225 asteessa no.10 min. Tarjoa tuoreina esim. Viola tuorejuuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
10 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
222 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön19.6.2015 kello 11:40
Helpot juustosarvet, vaikeusaste: keskitaso :)
ValioAnna Koekeittiöltä26.2.2015 kello 8:50
Hei, taikina valmistetaan muuten samaan tapaan, maidon tulee olla ainoastaan hiukan lämpöisempää (n. 41-asteista), jotta kuivahiiva herää ja toimii tehokkaasti.
Nimetön24.2.2015 kello 10:38
Jos käytän kuivahiivaa miten teen taikinan ?