Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille

Arvostatko helppoutta ja vaivattomuutta? Vai oletko leipomassa ihan ensimmäistä kertaa? Tässä helppoja ja nopeita leivontareseptejä, joilla ensikertalainenkin onnistuu.

Kiinnostaako leivonta, muttet tiedä mistä aloittaa? Ei se mitään, sillä autamme alkuun. Kokosimme yhteen helppoja reseptejä, joissa valmistus hoituu usein vain ainekset sekoittamalla. Ei siis vaikeita tekniikoita tai muitakaan kommervenkkejä. Nyt vain kädet taikinaan ja leipomaan!

Makeita leivontaideoita

Leipominen kannattaa aloittaa kotitaloustunneiltakin tutuista resepteistä: muffineista, mokkapaloista, kääretortuista, kauralastuista ja helpoista marjapiirakoista. Jos kaipaat gluteenittomia herkkuja, kokeile leipoa kuohkeita gluteenittomia muffinsseja. Juhlavampiin hetkiin sopii näyttävä, mutta hurjan helppo mutakakkutäytekakku.

Helppoja suolaisia

Myös suolaisista leivonnaisista löytyy monia helppoja vaihtoehtoja. Leivo makeiden muffineiden suolainen versio, kokeile vaivattomasti syntyviä rieskoja tai valmista helposti pellillä kypsyvä kinkkupiirakka. Vai kokeilisitko kotitaloustuntien klassikkoa, teeleipiä?

Vinkkejä ensikertalaisille

  • Kun leivonnan makuun pääsee, kannattaa kaappiin ostaa monissa resepteissä tarvittavat perusraaka-aineet: vehnäjauho, sokeri, suola, kuivahiiva, leivinjauhe ja sooda. Lisäksi voit tarvita ohjeesta riippuen voita, maitoa ja kananmunia. Mausteista kardemumma, kaneli ja vaniljasokeri vievät jo pitkälle.
  • Luota mittoihin. Reseptin jokaisella raaka-aineella on oma tehtävänsä, joten ainekset on syytä mitata huolella. Myös ruoka- ja teelusikalliset kannattaa aina mitata leivontamitalla. Ota jauhot leivontamittaan ja vedä veitsellä tai kädellä laitoja myöten ylimääräiset jauhot pois.
  • Älä stressaa! Tärkeintä ei ole täydellinen lopputulos vaan leipominen. Hieman epäonnistunutkin lopputulos maistuu hyvältä.
Leivonta
Vaivattomat peltikakut
Leivonta
Muffinssit ja kuppikakut moneen makuun
Ruokavinkit
Reseptien mitat ja muunnokset

Kiinnostaako leivonta? Tilaa Valion uutiskirje leipojille eli Pullaposti. Saat ajankohtaiset sisällöt suoraan sähköpostiisi!

  • Pullaposti

    Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.