Siirry sisältöön
Rahkadonitsit

Leivonta

Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille

Arvostatko helppoutta ja vaivattomuutta? Vai oletko leipomassa ihan ensimmäistä kertaa? Tässä helppoja ja nopeita leivontareseptejä, joilla ensikertalainenkin onnistuu.

Makeita leivontaideoita

Leipominen kannattaa aloittaa kotitaloustunneiltakin tutuista resepteistä: muffineista, mokkapaloista, kääretortuista, kekseistä ja helpoista marjapiirakoista. Juhlavampiin hetkiin sopii näyttävä, mutta hurjan helppo mutakakkutäytekakku.


Tip icon

Vinkkejä ensikertalaisille

  • Kun leivonnan makuun pääsee, kannattaa kaappiin ostaa monissa resepteissä tarvittavat perusraaka-aineet: vehnäjauho, sokeri, suola, kuivahiiva, leivinjauhe ja sooda. Lisäksi voit tarvita ohjeesta riippuen voita, maitoa ja kananmunia. Mausteista kardemumma, kaneli ja vaniljasokeri vievät jo pitkälle.
  • Luota mittoihin. Reseptin jokaisella raaka-aineella on oma tehtävänsä, joten ainekset on syytä mitata huolella. Myös ruoka- ja teelusikalliset kannattaa aina mitata leivontamitalla. Ota jauhot leivontamittaan ja vedä veitsellä tai kädellä laitoja myöten ylimääräiset jauhot pois.
  • Älä stressaa! Tärkeintä ei ole täydellinen lopputulos vaan leipomisen ilo. Hieman epäonnistunutkin lopputulos maistuu hyvältä.


Valion uutiskirje

Kerran viikossa julkaistava Valion uutiskirje kokoaa yhteen kauden makeimmat reseptit, kotikeittiöiden ajankohtaisimmat puheenaiheet sekä herkulliset uutuudet ja kilpailut. Valion uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä, mistä ruokamaailmassa puhutaan.

Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search