Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helpot lohkoperunat

Lohkoperunat maistuvat lisäkkeineen lämpimänä dippiruokana rahkadipin kanssa.

Helpot lohkoperunat
Helpot lohkoperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (450 g) pakastettuja lohkoperunoita
  • 2-3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ripaus suolaa

Dippikastike

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • ⅓ tl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Levitä jäiset lohkoperunat uunivuokaan tai -pannulle leivinpaperille. Laita pinnalle Oivariini ja hiukan suolaa. Sekoita.
  2. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  3. Sekoittele pari kertaa kypsennyksen aikana.
  4. Sekoitan rahkaan pizzamauste, suola ja puristettu valkosipuli. Notkista rahkadippi halutessasi maitotilkalla.
  5. Tarjoa kastiketta kuumien lohkoperunoiden kanssa. Tarjoa lisäksi esim. grillattua kanaa, kalaa tai makkaraa.

Vinkki

Voit valmistaa lohkoperunat myös tuoreista perunoista, esim. Van Gogh tai Rosamunda. Pese perunat hyvin harjaa käyttäen. Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Nosta leivinpaperille uunipellille. Laita perunat kuori alaspäin ja yhteen kerrokseen. Kypsennä uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa kunnes kypsiä, n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 12,7 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search