Helpot lohkoperunat

Helpot lohkoperunat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Helpot lohkoperunat

Helpot lohkoperunat

Lohkoperunat maistuvat lisäkkeineen lämpimänä dippiruokana rahkadipin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
5 min
uunissa / pellillinen
20 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset3 annosta

3 annosta
1 pussi (450 g)
pakastettuja lohkoperunoita
2 - 3 rkl
ripaus
suolaa

Dippikastike

250 g
2 rkl
1 rkl
pizzamaustetta
1 mm
suolaa
1
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Levitä jäiset lohkoperunat uunivuokaan tai -pannulle leivinpaperille. Laita pinnalle Oivariini ja hiukan suolaa. Sekoita.
  2. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  3. Sekoittele pari kertaa kypsennyksen aikana.
  4. Sekoitan rahkaan pizzamauste, suola ja puristettu valkosipuli. Notkista rahkadippi halutessasi maitotilkalla.
  5. Tarjoa kastiketta kuumien lohkoperunoiden kanssa. Tarjoa lisäksi esim. grillattua kanaa, kalaa tai makkaraa.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa lohkoperunat myös tuoreista perunoista, esim. Van Gogh tai Rosamunda. Pese perunat hyvin harjaa käyttäen. Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Nosta leivinpaperille uunipellille. Laita perunat kuori alaspäin ja yhteen kerrokseen. Kypsennä uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa kunnes kypsiä, n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›