Hiekkakakku

Hiekkakakku

1 h 15 min
keskitaso
405 kcal / 100g
12
16

Hiekkakakku muuntuu myös erikoisruokavalioihin sopivaksi helposti. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja paista kakku silikonivuoassa, jolloin vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.

Ainekset

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 ½ dl
perunajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunankuorta
2 rkl
konjakkia

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat välillä hyvin vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ja sekoita kakkutaikinaan. (Lisää sitruunankuori tai konjakki, sekoita hyvin.)
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
  4. Paista Hiekkakakku uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 55 min. Anna jäähtyä hetken. Kumoa lautaselle.
  5. Sihtaa jäähtyneelle kakulle tomusokeria.

Vinkki

Munien lisäämisen jälkeen taikinan rakenne voi juoksettua. Sekoita joukkoon jauhoseos, niin rakenne tasoittuu.Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, valmista muuten samaan tapaan. Huomaa, että korppujauhoissa on myös gluteenia. Paista kakku silikonivuoassa tai jauhota kakkuvuoka gluteenittomalla jauhoseoksella tai esim. maissiryyneillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
405 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
22 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (16)

Nimetön9.2.2018 kello 16:24
Tuo on sopiva keliaakikolle kun käyttää gluteenitonta jauhiseosta . Ohje on kyllä ihan täydellinen. Laitan konjakin sijasta cakvadosta kun sitä sattuu olemaan.
ValioAnna Koekeittiöltä10.4.2017 kello 11:17
Hei, voi vaahdotetaan sokerin kanssa juurikin pehmeänä, huoneenlämpöisenä, jolloin se kuohkeutuu ja vaalenee. Voita ei pidä sulattaa nesteeksi. Ohje on tehty voilla, eikä lopputulos ole välttämättä täysin samanlainen margariinista leivottuna. Hiekkakakku on kuitenkin nimensä mukaisesti rakenteeltaan mureneva, joten todennäköisesti olet tehnyt kaiken aivan oikein.
Nimetön9.4.2017 kello 14:14
Mitä tämä vaahdota oikein tarkoittaa. Jotta rasvan saa vaahtoamaan niin sehän pitää sulattaa nesteeksi. Ymmärtääkseni riittää että margariini on pehmeää. itselläni ongelmaksi tulee se että kakusta tulee aina liian murea, hajoaa leikatessa, mitä teen väärin.