Hiekkakakku

Hiekkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hiekkakakku

Hiekkakakku muuntuu myös erikoisruokavalioihin sopivaksi helposti. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja paista kakku silikonivuoassa, jolloin vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
55 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 ½ dl
perunajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja

tai 1 dlgluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
( 1 rkl
sitruunankuorta )
( 2 rkl
konjakkia )

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat välillä hyvin vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ja sekoita kakkutaikinaan. (Lisää sitruunankuori tai konjakki, sekoita hyvin.)
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
  4. Paista Hiekkakakku uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 55 min. Anna jäähtyä hetken. Kumoa lautaselle.
  5. Sihtaa jäähtyneelle kakulle tomusokeria.
Vinkki

Vinkki

Munien lisäämisen jälkeen taikinan rakenne voi juoksettua. Sekoita joukkoon jauhoseos, niin rakenne tasoittuu.Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, valmista muuten samaan tapaan. Huomaa, että korppujauhoissa on myös gluteenia. Paista kakku silikonivuoassa tai jauhota kakkuvuoka gluteenittomalla jauhoseoksella tai esim. maissiryyneillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
405 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.