Isoäidin kanelikorput

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Isoäidin kanelikorput

Isoäidin kanelikorput

Perinteinen kaneli-sokerikorppu on suosikki vuodesta toiseen. Kanelikorput säilyvät kuivassa paikassa viikkoja, joten ne ovat mainio vierasvara tai kahvileipä. Korppuja voi tehdä myös ylijääneestä pullasta.

5 h 35 min
keskitaso
352 kcal / 100g
0
TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset40 korppua

40 korppua
3 dl
50 g
hiivaa
2 dl
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
250 g
n. 14 dl
vehnäjauhoja

Päälle

100 g
1 dl
sokeria
2 tl
kanelia

Ohje

  1. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili, sokeri, suola ja sulatettu voi. Alusta lopuksi jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta neljä tankoa ja kohota ne. Paista tankoja 200 asteessa 15 - 20 min. Halkaise ne jäähtyneinä.
  3. Sivele leikkauspinta voisulalla ja leikkaa tangot 4 cm:n paloiksi. Kasta palat sokeri-kaneliseokseen. Kuivaa korpuiksi uunissa 75 asteessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
352 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›