Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Isoäidin kanelikorput

Perinteinen kaneli-sokerikorppu on suosikki vuodesta toiseen. Kanelikorput säilyvät kuivassa paikassa viikkoja, joten ne ovat mainio vierasvara tai kahvileipä. Korppuja voi tehdä myös ylijääneestä pullasta.

Isoäidin kanelikorput
Isoäidin kanelikorput

Ainesosat

korppua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 250 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 14 dl vehnäjauhoja

Päälle

  • 100 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

Ohje

  1. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili, sokeri, suola ja sulatettu voi. Alusta lopuksi jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta neljä tankoa ja kohota ne. Paista tankoja 200 asteessa 15 - 20 min. Halkaise ne jäähtyneinä.
  3. Sivele leikkauspinta voisulalla ja leikkaa tangot 4 cm:n paloiksi. Kasta palat sokeri-kaneliseokseen. Kuivaa korpuiksi uunissa 75 asteessa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 351 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 45,8 g
Rasva 15,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search