Itse tehdyt välipalapatukat

Itse tehdyt välipalapatukat

1 h 10 min
helppo
514 kcal / 100g
3
1

Välipalapatukka on näppärä eväs silloin kun on kiire. Niiden tekeminen on helppoa ja nopeaa. Tässä mustanpuhuvassa patukassa maistuu seesaminsiemenet ja sitruuna.

Ainekset

6 patukkaa
2 ½ dl
seesaminsiemeniä (mustia)
¾ dl
hunajaa
1 dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1 dl
kuivattuja karpaloita
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
pellavansiemenrouhetta
2 rkl (30 g)
sitruunankuorta

Ohje

  1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
  2. Sekoita hyvin kaikki ainekset kulhossa, voi sulatettuna. Lisää sitruunankuorta maun mukaan.
  3. Voitele tai päällystä leivinpaperilla 10 x 20 cm:n vuoka. Levitä seos vuokaan. Nosta pakastimeen ja anna jähmettyä 1 t.
  4. Leikkaa levy kuudeksi patukaksi. Ottaessasi mukaan välipalaksi, päällystä leivinpaperilla ja/tai foliolla.
  5. Välipalapatukat säilyvät raikkaina jääkaapissa n. viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
514 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
37 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
9 g
Kalsium
403 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)