Juuriselleripyree

Juuriselleripyree
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juuriselleripyree

Juuriselleripyree

Juuriselleri on mainio raaka-aine sosekeittoihin tai pyreisiin. Juurisellerin voimakasta makua usein vieroksutaan, mutta turhaan. Uunissa paahdettu ja maidossa keitetty juuriselleri on lempeän makuinen ja toimii täydellisesti liharuokien lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (800 g)
juuriselleri
1 (200 g)
jauhoinen peruna
1 (100 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 vartta
tuoretta rosmariinia
5 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Pese juuriselleri hyvin. Paloittele kuorineen. Kuori peruna ja sipuli paloittele. Laita juurekset, valkosipulin kynsi ja rosmariini uunivuokaan. Laita vuokaan muutama nokare voita. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 15 min. Voit vaihtoehtoisesti myös kuullottaa juurekset kattilassa voissa. Keittoaika on tällöin hiukan pidempi.
  3. Kiehauta kattilassa Kiehu. Lisää juurekset ja rosmariini kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes juuriselleri on kypsää, n. 15 min. Poista rosmariinin oksat. Soseuta. Mausta ja lisää voi.
  4. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
57 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›