Juustokaurakeksit

Juustokaurakeksit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Juustokaurakeksit

Juustokaurakeksit

Todella nopeasti valmistuvat juustokaurakeksit oavt sellaisenaan napoosteltavia tai tarjoa ne esim. hillokkeen kera. Nämä keksit valmistuvat ilman vehnäjauhoja ja käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita, saat ne gluteenittomiksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
9 min
Yhteensä
24 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset22 kpl

22 kpl
150 g
1 rkl (15 g)
1
kananmuna
1 ½ dl
kaurahiutaleita tai gluteenittomia kaurahiutaleita
½ rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Huom. jos valmistat keksit täysin gluteenittomiksi, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Raasta juusto karkealla raastinterällä.
  4. Sulata voi kulhossa mikrossa. Riittää myös, jos voi on pehmeää/huoneenlämpöistä. Lisää juustoraaste joukkoon, nypi sekaisin.
  5. Sekoita joukkoon loput aineet.
  6. Pyörittele taikinasta ilmavia palleroita (à 11 - 12 g) ja paina ne leivinpaperille uunipellille n. 3 mm paksuiksi, tasaisiksi kiekoiksi.
  7. Paista uunin ylämmällä tasolla 9 min tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Huom. uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistumista loppuvaiheessa.
  8. Tarjoa sellaisenaan esim. viinin tai glögin kanssa, osana juustotarjoilua tai erilaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile keksiä myös hieman lämpöisen karamellisoidun kurpitsan (ks. ohje palvelusta) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
354 kcal
Proteiini
21 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.