Juustokaurakeksit

Juustokaurakeksit

24 min
helppo
354 kcal / 100g
1
7

Todella nopeasti valmistuvat juustokaurakeksit oavt sellaisenaan napoosteltavia tai tarjoa ne esim. hillokkeen kera. Nämä keksit valmistuvat ilman vehnäjauhoja ja käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita, saat ne gluteenittomiksi.

Ainekset

22 kpl
150 g
1 rkl (15 g)
1
kananmuna
1 ½ dl
kaurahiutaleita tai gluteenittomia kaurahiutaleita
½ rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Huom. jos valmistat keksit täysin gluteenittomiksi, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Raasta juusto karkealla raastinterällä.
  4. Sulata voi kulhossa mikrossa. Riittää myös, jos voi on pehmeää/huoneenlämpöistä. Lisää juustoraaste joukkoon, nypi sekaisin.
  5. Sekoita joukkoon loput aineet.
  6. Pyörittele taikinasta ilmavia palleroita (à 11 - 12 g) ja paina ne leivinpaperille uunipellille n. 3 mm paksuiksi, tasaisiksi kiekoiksi.
  7. Paista uunin ylämmällä tasolla 9 min tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Huom. uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistumista loppuvaiheessa.
  8. Tarjoa sellaisenaan esim. viinin tai glögin kanssa, osana juustotarjoilua tai erilaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile keksiä myös hieman lämpöisen karamellisoidun kurpitsan (ks. ohje palvelusta) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
354 kcal
Proteiini
21 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
25 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
531 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)