Juustosalaatti & kanelisiirappi

Juustosalaatti & kanelisiirappi

30 min
helppo
131 kcal / 100g
1
1

Hedelmäisen juustosalaatin kastikkeena toimii kanelinen siirappi. Tarjoa salaattia sellaisenaan leivän kanssa tai osana noutopöytää.

Ainekset

6 annosta

Salaatti

1 ruukku
roomansalaattia
1 dl (n. 50 g)
saksanpähkinöitä
1 rasia (100 g)
ananaskirsikoita
200 g
viinirypäleitä
2 (300 g)
omenaa
150 g
½ pkt (à 150 g)

Kanelisiirappi

3 dl
½ dl
sokeria
2
kanelitankoa
½ rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Kanelisiirappi

  2. Laita kattilaan mehu, sokeri ja kanelitangot.
  3. Keitä ilman kantta 20 min tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Huom. siirappi sakenee jäähtyessään.
  4. Poista kanelitangot. Mausta sitruunamehulla.
  5. Salaatti

  6. Pese, kuivaa ja revi salaatti.
  7. Rouhi pähkinöitä halutessasi vähän pienemmiksi.
  8. Poista ananaskirsikoista kuivat lehdet. Puolita hedelmät, jos ne ovat kovin isoja.
  9. Puolita pestyt viinirypäleet.
  10. Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne.
  11. Leikkaa juusto kuutioiksi tai viipaloi lastuiksi. Murenna AURA juusto paloiksi.
  12. Rakenna salaatti kerroksittain laakealle vadille tai annoslautasille. Valuta päälle kanelisiirappia.
  13. Tarjoa buffet-pöydässä tai pikkuruokana esim. patongin kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa salaatin myös sekoittamalla ainekset kulhossa. Lisää pähkinät pinnalle ja tarjoa kanelisiirappi erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)