Siirry sisältöön
Jyväinen näkkileipä

Jyväinen näkkileipä

Helppo ja rouhea näkkileipä valmistuu hetkessä omassa kotikeittiössä ja maistuu koko perheelle.

Jyväinen näkkileipä

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 isoa kananmunaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemenrouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruisleseitä
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sekoita ainekset kulhossa.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 20 min.
  4. Leikkaa levy annospaloiksi heti otettuasi sen uunista.
  5. Tarjoa jäähtynyt näkkileipä Oivariini rasvan tai tuorejuuston kanssa.

Vinkki

Jos haluat ohuemman ja tasaisemman pinnan näkkileivälle, laita levitetyn taikinan päälle leivinpaperi ja kauli sileäksi. Ota päälimmäinen leivinpaperi pois ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 378 kcal
Proteiini 16,3 g
Hiilihydraatti 7,4 g
Rasva 30,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 7,9 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® rasvaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search