Jyväinen näkkileipä

Jyväinen näkkileipä

20 min
helppo
323 kcal / 100g
2
1

Helppo ja rouhea näkkileipä valmistuu hetkessä omassa kotikeittiössä ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

1 uunipellillinen
3 isoa
kananmunaa
1 dl
seesaminsiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
pellavansiemenrouhetta
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
ruisleseitä
½ dl
mantelijauhetta
1 tl
suolaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Sekoita ainekset kulhossa.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 20 min.
  4. Leikkaa levy annospaloiksi heti otettuasi sen uunista.
  5. Tarjoa jäähtynyt näkkileipä Oivariini rasvan tai tuorejuuston kanssa.

Vinkki

* Jos haluat ohuemman ja tasaisemman pinnan näkkileivälle, laita levitetyn taikinan päälle leivinpaperi ja kauli sileäksi. Ota päälimmäinen leivinpaperi pois ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
323 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
23 g
Suola
1,8 g
Ravintokuitu
9 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)