Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahvitiikerikakku

Tiikerikakku on suomalaisen kahvipöydän klassikko. Kuivakakku on myös maukas lahjaidea.

Kahvitiikerikakku
Kahvitiikerikakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • ¾ dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Raitaan

  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1¼ dl fariinisokeria
  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • ¼ dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Ota taikinan voista n 15 g. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Sekoita raidan ainekset keskenään.
  3. Valmista kakkutaikina: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Lisää viimeksi kermaa ja jauhoseosta vuorotellen. Erota 1/3 taikinasta ja sekoita siihen raitaseos.
  4. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lisää kahvinen taikina ja viimeiseksi loppu vaalea taikina. Sekoita taikinan keskeltä hieman haarukalla, jolloin kakkuun muodostuu raitoja.
  5. Paista kakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 375 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 42,7 g
Rasva 19,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search