Kahvitiikerikakku

Kahvitiikerikakku

Tiikerikakku on suomalaisen kahvipöydän klassikko. Kuivakakku on myös maukas lahjaidea.

1 h 30 min
keskitaso
369 kcal / 100g
2
9

Ainekset30 viipaletta

30 viipaletta
185 g
2 dl
sokeria
4
kananmunaa
¾ dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Raitaan

1 dl
mantelijauhetta
1 ¼ dl
fariinisokeria
2 rkl
pikakahvijauhetta
¼ dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Sekoita raidan ainekset keskenään.
  3. Valmista kakkutaikina: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Lisää viimeksi kermaa ja jauhoseosta vuorotellen. Erota 1/3 taikinasta ja sekoita siihen raitaseos.
  4. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lisää kahvinen taikina ja viimeiseksi loppu vaalea taikina. Sekoita taikinan keskeltä hieman haarukalla, jolloin kakkuun muodostuu raitoja.
  5. Paista kakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
369 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)