Kahvitiikerikakku

Kahvitiikerikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kahvitiikerikakku

Kahvitiikerikakku

Tiikerikakku on suomalaisen kahvipöydän klassikko. Kuivakakku on myös maukas lahjaidea.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset30 viipaletta

30 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
4
kananmunaa
¾ dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Raitaan

1 dl
mantelijauhetta
1 ¼ dl
fariinisokeria
2 rkl
pikakahvijauhetta
¼ dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Ota taikinan voista n 15 g. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Sekoita raidan ainekset keskenään.
  3. Valmista kakkutaikina: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Lisää viimeksi kermaa ja jauhoseosta vuorotellen. Erota 1/3 taikinasta ja sekoita siihen raitaseos.
  4. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lisää kahvinen taikina ja viimeiseksi loppu vaalea taikina. Sekoita taikinan keskeltä hieman haarukalla, jolloin kakkuun muodostuu raitoja.
  5. Paista kakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
373 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.