Kahvitiikerikakku

Kahvitiikerikakku

1 h 30 min
keskitaso
369 kcal / 100g
2
7

Tiikerikakku on suomalaisen kahvipöydän klassikko. Kuivakakku on myös maukas lahjaidea.

Ainekset

30 viipaletta
185 g
2 dl
sokeria
4
kananmunaa
¾ dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Raitaan

1 dl
mantelijauhetta
1 ¼ dl
fariinisokeria
2 rkl
pikakahvijauhetta
¼ dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Sekoita raidan ainekset keskenään.
  3. Valmista kakkutaikina: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Lisää viimeksi kermaa ja jauhoseosta vuorotellen. Erota 1/3 taikinasta ja sekoita siihen raitaseos.
  4. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lisää kahvinen taikina ja viimeiseksi loppu vaalea taikina. Sekoita taikinan keskeltä hieman haarukalla, jolloin kakkuun muodostuu raitoja.
  5. Paista kakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
369 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
17 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

ValioAnna Koekeittiöltä16.3.2017 kello 12:56
Hei, kiitos hyvästä huomiosta. Kahvivalikoima on ohjeen historian aikana muuttunut, joten päivitin ohjetta kahvin osalta.
Nimetön15.3.2017 kello 10:22
Aineslistaan olisi hyvä tarkentaa tuota kahvia, mielestäni Pauligin Parisienia ei ole pikakahvina tarjolla.
Nimetön31.1.2017 kello 16:18
Hyvää kakkua tuli! Nam! Teen toistekin.