Siirry sisältöön
Kanakeitto

Kanakeitto

Kanakeitto on herkullinen kylmän talvipäivän ruoka. Tarjoa kanakeiton kanssa tuoretta vaaleaa leipää.

Kanakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl villiriisisekoitusta
  • 5 dl vettä
  • ½-1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 2 (n. 300 g) maustamattomia broilerin rintafileitä
  • 1½ l vettä
  • 3 kanaliemikuutiota
  • 3 (200 g) perunaa
  • 2-3  (250 g) porkkanaa
  • ½ tl timjamia
  • 1 pussi (200 g) pakastemaissia
  • 1 prk (2 dl)
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 0 kg mustapippuria maustemitallinen
  • 2 rkl sweet chilikastiketta
  • 1½ rkl vaaleaa suurustejauhetta, esim. Maizena
  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Keitä villiriisisekoitus kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa.
  3. Leikkaa broilerin fileet pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan ja ruskista kevyesti.
  4. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Kuutioi perunat ja porkkanat pieniksi (1 x 1 cm) kuutioiksi ja lisää kattilaan. Keitä n. 15 min, kunnes kypsiä.
  6. Lisää timjami, pippuri, riisit, maissit, sweet chilikastike sekä ruokakerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  7. Suurusta keitto kastikesuurustepakkauksen ohjeiden mukaan.
  8. Anna makujen tasoittua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle persiljaa.
  9. Tarjoa kanakeitto vaalean leivän tai toastien kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 60 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 7,2 g
Rasva 2,1 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search