Kanalaksa

Kanalaksa

35 min
keskitaso
96 kcal / 100g
5
1

Laksa tarkoittaa liemevää, keiton tapaan nautittavaa aasialaista ruokaa. Sen peruselementtinä ovat nuudelit, kasvikset ja liha, kala ja/tai äyriäiset sekä aasialaiset mausteet. Vaikka raaka-aineita on lukuisia, on maku kuitenkin harmoninen.

Ainekset

4 annosta
600 g
broilerin rintafileetä
2 rkl
1 tl
kurkumaa
¼ tl
suolaa
2 prk (à 2,5 dl)
6 dl
vettä
1 varsi
sitruunaruohoa
2
kaffirlimetinlehteä
1
punainen chilipalko
pala (50 g)
tuoretta inkivääriä
pala
purjoa
1 rkl
osterikastiketta
100 g
riisinuudelia
200 g
sokeriherneitä , tuore tai pakaste
1 ruukku
tuoretta korianteria
1
limetti

Ohje

  1. Halkaise broilerinfileet ja leikkaa paloiksi.
  2. Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai kannellisessa wok-pannussa.
  3. Lisää kurkuma, sekoita hetki. Lisää broileri ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla.
  4. Lisää ruokakerma, vesi, halkaistu sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Keitä hiljalleen kannen alla n. 5 min. Käsittele sillä aikaa chili ja inkivääri.
  5. Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta inkivääri. Lisää joukkoon. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 min.
  6. Leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.
  7. Poista keitosta sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Lisää osterikastike (voit myös korvata makealla soijakastikkeella), puolitetut nuudelit, purjo ja sokeriherneet. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä (n. 4 min). Lisää tarvittaessa vähän vettä.
  8. Viimeistele ruoka hienonnetulla korianterilla ja puolikkaan limetin mehulla (lohko toinen puolikas annosten päälle). Tarjoa laksa isoista annoskulhoista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)