
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pientä lettua
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 luomu kananmunaa
-
5 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrahiutaleita
- n. 5 cm:n pala (35 g) purjoa
- 1 puolikas (50 g) palsternakkaa
- ½ tl suolaa
- ripaus muskottia
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ½ tl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
-
50 g
Valio Luomu™ voita sulatettunaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Paistamiseen
-
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Tarjoiluun
-
1 prk (200 g)
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- sokeroitua puolukkasurvosta
- 2 luomu kananmunaa
- 5 dl Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrahiutaleita
- n. 5 cm:n pala (35 g) purjoa
- 1 puolikas (50 g) palsternakkaa
- ½ tl suolaa
- ripaus muskottia
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ½ tl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 50 g Valio Luomu™ voita sulatettuna
Paistamiseen
- Valio Luomu™ voita
Tarjoiluun
- 1 prk (200 g) Valio raejuustoa
- sokeroitua puolukkasurvosta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.
- Lisää jauhot ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
- Halkaise purjo ja huuhdo se huolella. Hienonna. Kuori ja raasta palsternakka. Lisää purjo ja palsternakka, sulatettu voi sekä kaikki loput aineet taikinaan. Sekoita.
- Anna taikinan turvota mielellään 15 - 30 min.
- Paista taikinasta voissa pannulla pieniä, n. 1 cm:n paksuisia lettuja. Pannu saa olla melko kuuma, näin saat lettuihin rapean pinnan. Tarkista lettujen kypsyys, alenna tarvittaessa hiukan levyn lämpötilaa.
- Tarjoa raejuuston, puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
163 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
18,6 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- muskottia
- jauhettua valkopippuria
- Valio Luomu™ voita
- sokeroitua puolukkasurvosta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.