Kermainen bouillabaisse

Kermainen bouillabaisse

Bouillabaisse on klassinen, ranskalainen kalapata, jossa kasvisten ja kalan sekä simpukoiden muodostama täyteläinen makujen harmonia on vertaansa vailla.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 (200 g)
porkkanaa
1 pieni (250 g)
fenkoli
2
lehtisellerin vartta
1
sipuli
800 g
perattua kalaa , esim lohta
½ tl
suolaa
2 rkl
1 (400 g)
tomaattimurskaa
7 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1 tl
suolaa
200 - 300 g
simpukoita /muita mereneläviä
2 prk (à 2,5 dl)
1 dl
tilliä , ruohosipulia tai kirveliä

Ohje

  1. Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.
  2. Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Ripota 1/2 tl suolaa kalapalojen joukkoon.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  4. Lisää tomaattimurska. Sekoita ja anna kuumentua.
  5. Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa. Anna kiehua n. 15 min.
  6. Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja kerma.
  7. Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 5 min).
  8. Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli. Tarjoa Bouillabaisse ruisleivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›