Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kermainen bouillabaisse

Bouillabaisse on klassinen, ranskalainen kalapata, jossa kasvisten ja kalan sekä simpukoiden muodostama täyteläinen makujen harmonia on vertaansa vailla.

Kermainen bouillabaisse
Kermainen bouillabaisse

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 pieni (250 g) fenkoli
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 800 g perattua kalaa, esim lohta
  • ½ tl suolaa
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 (400 g) tomaattimurskaa
  • 7 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 200-300 g (3 dl) simpukoita /muita mereneläviä
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 1 dl tilliä, ruohosipulia tai kirveliä

Ohje

  1. Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.
  2. Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Ripota 1/2 tl suolaa kalapalojen joukkoon.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  4. Lisää tomaattimurska. Sekoita ja anna kuumentua.
  5. Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa. Anna kiehua n. 15 min.
  6. Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja kerma.
  7. Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 5 min).
  8. Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli. Tarjoa Bouillabaisse ruisleivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search