Kesäkurpitsamoussaka

Kesäkurpitsamoussaka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kesäkurpitsamoussaka

Kesäkurpitsamoussaka

Perinteinen kreikkalainen moussaka valmistetaan munakoisosta, tomaateista ja jauhelihasta, joskus siihen käytetään myös perunaa. Ruoka maustetaan sipulilla, yrteillä ja mausteilla ja koko komeus kruunataan valkokastikkeella. Tässä versiossa munakoiso on korvattu kesäkurpitsalla.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
44 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Jauhelihakastike

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2
sipulia
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1-2
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
1 rkl
pizzamaustetta

Juustoinen munamaito

1 dl
1 prk (2,5 dl)
3
kananmunaa
½ tl
suolaa

Väliin

n. 800 g (3-4)
kesäkurpitsaa

Pinnalle

1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit Oivariini rasvassa. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola ja pizzamauste. Anna kiehua 2 - 3 min.
  2. Yhdistä munamaidon aineet.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Käytä juustohöylää niin saat ohuita viipaleita.
  4. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 60 min tai kunnes kypsä.
Vinkki

Vinkki

* Peitä paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
Alkuun
Savusilakkaletut
1 h 30 min
Jälkeen
Mustikkamurupiirakka
1 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.