Perinteinen kreikkalainen moussaka valmistetaan munakoisosta, tomaateista ja jauhelihasta, joskus siihen käytetään myös perunaa. Ruoka maustetaan sipulilla, yrteillä ja mausteilla ja koko komeus kruunataan valkokastikkeella. Tässä versiossa munakoiso on korvattu kesäkurpitsalla.
Jauhelihakastike | |
---|---|
400 g | vähärasvaista naudan jauhelihaa |
2 | sipulia |
1 rkl | |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
1-2 | valkosipulin kynttä |
1 tl | suolaa |
1 rkl | pizzamaustetta |
Juustoinen munamaito | |
1 dl | |
1 prk (2,5 dl) | |
3 | kananmunaa |
½ tl | suolaa |
Väliin | |
n. 800 g (3-4) | kesäkurpitsaa |
Pinnalle | |
1 pussi (150 g) |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.