Kesäkurpitsamoussaka

Kesäkurpitsamoussaka

1 h 40 min
keskitaso
81 kcal / 100g
17
20

Perinteinen kreikkalainen moussaka valmistetaan munakoisosta, tomaateista ja jauhelihasta, joskus siihen käytetään myös perunaa. Ruoka maustetaan sipulilla, yrteillä ja mausteilla ja koko komeus kruunataan valkokastikkeella. Tässä versiossa munakoiso on korvattu kesäkurpitsalla.

Ainekset

6 annosta

Jauhelihakastike

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2
sipulia
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1-2
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
1 rkl
pizzamaustetta

Juustoinen munamaito

1 dl
1 prk (2,5 dl)
3
kananmunaa
½ tl
suolaa

Väliin

n. 800 g (3-4)
kesäkurpitsaa

Pinnalle

1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit Oivariini rasvassa. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola ja pizzamauste. Anna kiehua 2 - 3 min.
  2. Yhdistä munamaidon aineet.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Käytä juustohöylää niin saat ohuita viipaleita.
  4. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 60 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

* Peitä paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
Alkuun
Savusilakkaletut
1 h 30 min
Jälkeen
Mustikkamurupiirakka
1 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)