Kesäkurpitsatzatziki

Kesäkurpitsatzatziki
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kesäkurpitsatzatziki

Kesäkurpitsatzatziki

Kesäkurpitsojen sesonki on loppukesällä. Tämä monikäyttöinen kasvis sopii moniin ruokiin niin raakana kuin kypsennettynä. Helppo tzatziki kesäkurpitsasta maistuu monien ruokien lisäkkeenä, rapean leivän kanssa sekä alkuruokana.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pieni (200 g)
kesäkurpitsa
½ tl
suolaa
1 pieni
valkosipulin kynsi
2 dl
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
1 - 2 tl
sitruunamehua
tuoretta minttua

Ohje

  1. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet. Raasta kesäkurpitsa. Siirrä raaste siivilään ja sekoita joukkoon suola. Painele lusikalla ja anna ylimääräisen nesteen valua pois.
  2. Hienonna valkosipulin kynsi. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. (Mausta muutamalla hienonnetulla mintun lehdellä.)
  4. Tarjoa alkupalana vaalean, rapeakuorisen maalaisleivän kanssa tai erilaisten liha-, kala- ja kasvisruokien lisäkkeenä.
Vinkki

Vinkki

* Tzatzikin kanssa sopivat myös kalamata-oliivit, kirsikkatomaatit ja Valio Viola® salaattijuusto.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›