Kesäkurpitsatzatziki

Kesäkurpitsatzatziki

15 min
helppo
72 kcal / 100g
0
1

Kesäkurpitsojen sesonki on loppukesällä. Tämä monikäyttöinen kasvis sopii moniin ruokiin niin raakana kuin kypsennettynä. Helppo tzatziki kesäkurpitsasta maistuu monien ruokien lisäkkeenä, rapean leivän kanssa sekä alkuruokana.

Ainekset

4 annosta
1 pieni (200 g)
kesäkurpitsa
½ tl
suolaa
1 pieni
valkosipulin kynsi
2 dl
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
1 - 2 tl
sitruunamehua
tuoretta minttua

Ohje

  1. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet. Raasta kesäkurpitsa. Siirrä raaste siivilään ja sekoita joukkoon suola. Painele lusikalla ja anna ylimääräisen nesteen valua pois.
  2. Hienonna valkosipulin kynsi. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. (Mausta muutamalla hienonnetulla mintun lehdellä.)
  4. Tarjoa alkupalana vaalean, rapeakuorisen maalaisleivän kanssa tai erilaisten liha-, kala- ja kasvisruokien lisäkkeenä.

Vinkki

* Tzatzikin kanssa sopivat myös kalamata-oliivit, kirsikkatomaatit ja Valio Viola® salaattijuusto.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön18.4.2015 kello 14:09
Huippuherkullista!