Kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsavuoka

Monikäyttöinen kesäkurpitsa on pikkuhiljaa saanut jalansijaa suomalaisten ruokapöydissä. Se sopiikin niin salaatteihin, lämpimiin ruokalajeihin kuin säilöntäänkin. Tämä ruoka maistuu sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkkeenä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 (650 g)
kesäkurpitsaa
1
iso sipuli
4 (375 g)
tomaattia
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 pussi (150 g)
1 tl
yrttisuolaa , esim. Seltin
1 tl
basilikaa
1 ½ tl
kirveliä

Pinnalle

2 - 3 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi sekä sipuli ja tomaatit lohkoiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Lisää ne sekä kaikki muut aineet vuokaan. Sekoita.
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsää. Ripota persilja kypsän ruoan päälle.
  4. Tarjoa lisäkkeenä tai kasvisruokana.

Vinkki

* Korvaa AURA 1 purkillisella (180 g) Valio Viola salaattijuustoa. Murenna juustopalat haarukalla ja lisää kasvisten joukkoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)