Kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsavuoka

50 min
helppo
58 kcal / 100g
4
5

Monikäyttöinen kesäkurpitsa on pikkuhiljaa saanut jalansijaa suomalaisten ruokapöydissä. Se sopiikin niin salaatteihin, lämpimiin ruokalajeihin kuin säilöntäänkin. Tämä ruoka maistuu sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
2 (650 g)
kesäkurpitsaa
1
iso sipuli
4 (375 g)
tomaattia
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 pussi (150 g)
1 tl
yrttisuolaa , esim. Seltin
1 tl
basilikaa
1 ½ tl
kirveliä

Pinnalle

2 - 3 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi sekä sipuli ja tomaatit lohkoiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Lisää ne sekä kaikki muut aineet vuokaan. Sekoita.
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsää. Ripota persilja kypsän ruoan päälle.
  4. Tarjoa lisäkkeenä tai kasvisruokana.

Vinkki

* Korvaa AURA 1 purkillisella (180 g) Valio Viola salaattijuustoa. Murenna juustopalat haarukalla ja lisää kasvisten joukkoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

Nimetön1.8.2017 kello 13:27
Kuten eräs on jo kirjoittanutkin, niin oikea kypsymisaika on pidempi, oman kokemukseni mukaan n. 6o min.
Nimetön3.8.2016 kello 17:54
Tosi loistava ruoka sai ylistävät kehut.
HEIDULIINI23.8.2015 kello 15:49
Erinomaista! Maku vaan paranee seuraavana päivänä.