Kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsavuoka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsavuoka

Monikäyttöinen kesäkurpitsa on pikkuhiljaa saanut jalansijaa suomalaisten ruokapöydissä. Se sopiikin niin salaatteihin, lämpimiin ruokalajeihin kuin säilöntäänkin. Tämä ruoka maistuu sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 (650 g)
kesäkurpitsaa
1
iso sipuli
4 (375 g)
tomaattia
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 pussi (150 g)
1 tl
yrttisuolaa , esim. Seltin
1 tl
basilikaa
1 ½ tl
kirveliä

Pinnalle

2 - 3 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi sekä sipuli ja tomaatit lohkoiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Lisää ne sekä kaikki muut aineet vuokaan. Sekoita.
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsää. Ripota persilja kypsän ruoan päälle.
  4. Tarjoa lisäkkeenä tai kasvisruokana.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa AURA 1 purkillisella (180 g) Valio Viola salaattijuustoa. Murenna juustopalat haarukalla ja lisää kasvisten joukkoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›