Kesäpotut eli hyrskypotut

Kesäpotut eli hyrskypotut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kesäpotut eli hyrskypotut

Kesäpotut eli hyrskypotut

Tämä resepti-idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Hyrskypotut ovat mitä parhainta kesäruokaa!

Valmistusaika

Työaika
10 min
kypsennysajat yhteensä
20 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
88 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
varhaisperunoita
50 g
1 ruukku (1/2 dl hienonnettuna)
ruohosipulia
1 ruukku (1 dl hienonnettuna)
tilliä
3 (50 g)
kevätsipulia varsineen
1 prk (120 g)
suolaa myllystä

Ohje

  1. Keitä harjatut perunat (meri)suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
  3. Hienonna yrtit, leikkaa kevät- tai kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa.
  4. Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.
  5. Nauti kesäpotut kesäruoan lisukkeena, kuten grilliruoan, sillin tai savukalan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.