Kesäpotut eli hyrskypotut

Kesäpotut eli hyrskypotut

Tämä resepti-idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Hyrskypotut ovat mitä parhainta kesäruokaa!

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
uusia perunoita
50 g
1 ruukku (1/2 dl hienonnettuna)
ruohosipulia
1 ruukku (1 dl hienonnettuna)
tilliä
3 (50 g)
kevätsipulia varsineen
1 prk (120 g)
suolaa myllystä

Ohje

  1. Keitä harjatut perunat (meri)suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
  3. Hienonna yrtit, leikkaa kevät- tai kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa.
  4. Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.
  5. Nauti kesäpotut kesäruoan lisukkeena, kuten grilliruoan, sillin tai savukalan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›