Hyppää sisältöön
Kinuskikastike

Kinuskikastike

Kinuskikastike on hyvää marjojen kanssa, hedelmäsalaatin kastikkeena tai jäätelön ja jäädykkeen höysteenä. Itse tehty kinuskikastike säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa noin 1-2 viikkoa ja se sopii myös makeaksi tuliaiseksi.

Kinuskikastike

Ainekset

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 4 dl
  Valio Eila® vispikermaa
  Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
  Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
 • 2 dl fariinisokeria

Mausteeksi

 • 50 g
  laktoositonta tummaa suklaata

Ohje

 1. Keitä kermaa ja fariinisokeria paksupohjaisessa kattilassa 5 - 10 min. (Keittoaika riippuu siitä, miten laakea kattila on ja miten voimakkaasti kinuski kiehuu.) Sekoita välillä, ettei seos kuohu yli.
 2. Kun seos alkaa aavistuksen saostua, lisää paloiteltu suklaa tai alkoholi. (Voit käyttää tumman suklaan tai alkoholin asemesta 50 g valkosuklaata, mutta silloin kastike ei ole enää laktoositon.) Sekoita kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä. Pakkaa purkkiin. (Saanto 4 1/2 dl.)

TARJOILUVINKKEJÄ

 1. Tarjoa kinuskikastiketta

  marjojen kanssa, myös happamien tai kirpeiden marjojen seurana

  hedelmäsalaatin kastikkeena

  jäätelön tai jäädykkeen kastikkeena.

KINUSKIKUORRUTUS

 1. Halutessasi voit keittää kastiketta vielä kokoon jolloin se sopii kakun kuorrutukseksi. Kun seos alkaa saostua, testaa onko kinuski valmista: valuta kinuskipisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeydy vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivan sakeaa.
 2. Nosta kattila levyltä. Kaada kinuskikuorrutus kakun päälle. Anna valua hiukan myös reunoille. Voit halutessasi pursottaa kakun reunoille laktoositonta kermavaahtoa. Annos riittää 4 munan kakkupohjalle.

Vinkki

Kinuskikastike säilyy kannellisessa astiassa jääkaapissa 1 - 2 viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 383 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 33,5 g
Rasva 27 g
Tyydyttynyt rasva 15,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi