Kinuskikissan porkkanakakkupiirakka

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan porkkanakakkupiirakka

Kinuskikissan porkkanakakkupiirakka

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan porkkanakakkupiirakka

Porkkanakakun suosio perustuu mehevään rakenteeseen ja taikinan vienon mausteiseen makuun. Kuorrutekin on tietenkin tärkeä ja se syntyy helposti yhdistämällä tuorejuusto ja herkullisen makea vaniljakreemi.

14 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset14 Henkilölle

Pohja

170 g
hienoksi raastettua porkkanaa
150 g
65 g
saksanpähkinöitä
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
suolaa
2
munaa
1 ½ dl
fariinisokeria

Kuorrute

200 g
200 g

Koristelu

pähkinöitä
makeisia

Ohje

  1. Raasta porkkanat. Sulata voi. Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mausteet ja suola keskenään.
  3. Sekoita munat ja fariinisokeri vatkaimella (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja voisulaa ja lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
  4. Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  5. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Levitä pohjan päälle.
  6. Koristele pinta kokonaisilla ja rouhituilla pähkinöillä sekä makeisilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.