Kinuskikissan prinsessa-keksikakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan prinsessa-keksikakku

Kinuskikissan prinsessa-keksikakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan prinsessa-keksikakku

Nyt herkutellaan prinsessakakun helpotetulla versiolla! Pohja muodostuu kekseistä, jotka pehmenevät vuorokauden kuluessa hyvin leikkautuviksi. Täyte loihditaan vain kolmella raaka-aineella. Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi antaa kermavaahtoon tuhdisti vaniljan makua ja sopivan makeuden. Tuoreet vadelmat ovat raikas lisä.

12 Henkilölle
12 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

28
digestivekeksiä

Täyte

4 dl
400 g
200 g
suomalaisia vadelmia

Kuorrute

3 ½ dl
tomusokeria
2 rkl
vettä
karvasmanteliaromia
vihreää elintarvikeväriä
keltaista elintarvikeväriä

Koristelu

makeisia ja koristerakeita

Ohje

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemi.
  2. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Täytteen voi pursottaa myös pelkän pursotuspussin avulla.
  3. Aseta kakkulautasen keskelle yksi digestivekeksi ja sen ympärille kuusi keksiä vierekkäin.
  4. Pursota keksikerroksen ulkoreunaan vaniljavaahtoa palluroiksi vieri viereen. Täytä piiloon jäävä osuus vaahdolla.
  5. Painele vaniljavaahdon joukkoon vadelmia. Pakastevadelmat voi laittaa jäisinä, mutta isoja vadelmia kannattaa litistää ensin sormella, jotta ne eivät jää vaahdon pintaa korkeammalle.
  6. Paina päälle seuraavat keksit siten, että ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka keksien ja täytteen vuorottelua, kunnes kakussa on neljä kerrosta keksejä ja kolme täyteväliä. Tasoita pienellä määrällä täytettä päällimmäisen keksikerroksen raot.
  7. Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Karvasmanteliaromia tulee noin parin maustemitan verran. Jos et välitä karvasmantelista, jätä se pois tai korvaa jollain toisella aromilla. Huomaa, että vettä kannattaa laittaa varoen – muutama tippakin vaikuttaa rakenteeseen. Paksuus on sopiva, kun kuorrute ei valu keksien päältä pois, mutta levittyy tasaisesti. Värjää elintarvikeväreillä vihreäksi tai jonkin muun väriseksi.
  8. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi kukan muotoiseksi pinnaksi.
  9. Anna kakun tekeytyä ja pehmittyä jääkaapissa yön yli.
  10. Viimeistele päällinen makeisilla ja koristerakeilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.