Kuorrutettu punasipulikeitto

Kuorrutettu punasipulikeitto

1 h
keskitaso
71 kcal / 100g
1
0

Sipulikeitto on oikea klassikko. Kokeile perinteisen sijaan valmistaa keitto punasipuleista.

Ainekset

4 annosta
500 g
punasipulia
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
1 rkl
sitruunamehua
1/2 - 1 dl
etikkapunajuurilientä
1 l
kanalientä tai kasvislientä
1 tl
timjamia , meiramia tai oreganoa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
4
vaaleaa vuokaleipäviipaletta paahdettuna
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.
  2. Paista ne Oivariini rasvassa kuultaviksi, älä ruskista. Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää liemi ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
  3. Sekoita vehnäjauhot n. 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua vielä muutama min, sekoittele välillä.
  4. Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin. Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla. Ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Kuorruta 250 asteessa n. 10 min. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)