Hyppää sisältöön
Kuorrutetut texmex-letut

Kuorrutetut texmex-letut

Nuorisolle voisi maistua letut, jotka on täytetty texmex-jauhelihatäytteellä ja kuorrutettu juustoraastella. Tarjoile salaatin kanssa.

Kuorrutetut texmex-letut

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Paistamiseen

Texmex-täyte

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 paprika (iso)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 0 kg valmista salsakastiketta 230g, esim. pineapple salsa
  • ½ dl keltaista, mietoa chiliä, säilyke
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Pinnalle


Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini. Anna turvota vähintään 30 min.
  2. Paista Oivariini rasvassa muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla suuria lettuja.
  3. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa. Lisää kuutioitu paprika. Mausta.
  4. Lisää salsakastike, chili, crème fraîche. Anna kiehua hetken, jotta täyte ei ole liian löysää. Lisää persilja hienonnettuna.
  5. Levitä täyte letuille. Kääri rullalle. Asettele vuokaan. Ripota päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 8,6 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • valmista salsakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi