Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee

Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee

Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee

Jääkahvia voidaan valmistaa myös uuttamalla eli kylmään veteen lisätystä jauhetusta kahvista saadaan pehmeä, aromikas kylmä kahvijuoma aikaa antamalla. Yhdessä laadukkaan maidon kanssa suomalainen kahvikansa saattaa löytää uudenlaisen tavan valmistaa kahvia.

Valmistusaika

Työaika
5 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
100 g
kahvia , jauhettua
1 l
kylmää vettä
8 - 10 dl
jääpaloja

Ohje

 1. ""Kylmäuutetun kahvin valmistamiseen ei ole yhtä ja ainoaa ohjetta. Tällä ohjeella voit valmistaa kylmäuutettua kahvia tavallisesta suodatinjauhatuskahvista kotikonstein. Kahvilaatu, jauhatuksen tuoreus ja karkeusaste sekä käytetyn veden määrä ja kovuus aikaansaavat kahvijuoman maun. Uuttamisessa vapautuvien aromien määrä ja vahvuusaste perustuvat alhaiseen lämpötilan ja käyetyn ajan yhteisvaikutukseen."
 2. Mittaa kahvi kannuun. Kaada kylmä vesi päälle. Sekoita. Anna kahvin tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään (12 - 14 h).
 3. Suodata kahvi. Voit suodattaa juoman eri välineillä: kestokahvinsuodattimella, tiheäverkkoisella siivilällä, kostutetun harson läpi tai kahvinsuodatinpussin avulla. Pienemmän määrän voi valmistaa suoraan myös pressopannuun.
 4. Säilytä kahvijuomaa sellaisenaan jääkaapissa kannella tai kelmulla peitettynä. Valmista juomaksi yhdistämällä kahvimaitoa ja kahvijuomaa suhteessa 1:1 tai oman makusi mukaan. Tarjoa juoma jäiden kera.
 5. VINKIT

 6. * Mausta kahvijuoma uuttamisvaiheessa esim. kardemummalla tai appelsiinin kuoriraasteella.
 7. ** Makeuta ja/tai mausta maitokahvijuoma sokerilla, tilkkasella siirappia tai makusiirappia.
 8. *** Valmista maito-kahvijuomasta joko lyhyt tai pitkä drinkki lisäämällä joukkoon esim. rommia, likööriä tai punssia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
21 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

  Etkö löytänyt sopivaa?

  Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.