Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee

Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee

12 h 5 min
helppo
21 kcal / 100g
2
3

Kahvia voidaan valmistaa myös uuttamalla eli kylmään veteen lisätystä jauhetusta kahvista saadaan pehmeä, aromikas kylmä kahvijuoma aikaa antamalla. Yhdessä laadukkaan maidon kanssa suomalainen kahvikansa saattaa löytää uudenlaisen tavan valmistaa kahvia.

Ainekset

10 annosta
100 g
kahvia , jauhettua
1 l
kylmää vettä
8 - 10 dl
jääpaloja

Ohje

  1. ""Kylmäuutetun kahvin valmistamiseen ei ole yhtä ja ainoaa ohjetta. Tällä ohjeella voit valmistaa kylmäuutettua kahvia tavallisesta suodatinjauhatuskahvista kotikonstein. Kahvilaatu, jauhatuksen tuoreus ja karkeusaste sekä käytetyn veden määrä ja kovuus aikaansaavat kahvijuoman maun. Uuttamisessa vapautuvien aromien määrä ja vahvuusaste perustuvat alhaiseen lämpötilan ja käyetyn ajan yhteisvaikutukseen."
  2. Mittaa kahvi kannuun. Kaada kylmä vesi päälle. Sekoita. Anna kahvin tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään (12 - 14 h).
  3. Suodata kahvi. Voit suodattaa juoman eri välineillä: kestokahvinsuodattimella, tiheäverkkoisella siivilällä, kostutetun harson läpi tai kahvinsuodatinpussin avulla. Pienemmän määrän voi valmistaa suoraan myös pressopannuun.
  4. Säilytä kahvijuomaa sellaisenaan jääkaapissa kannella tai kelmulla peitettynä. Valmista juomaksi yhdistämällä kahvimaitoa ja kahvijuomaa suhteessa 1:1 tai oman makusi mukaan. Tarjoa juoma jäiden kera.
  5. VINKIT

  6. * Mausta kahvijuoma uuttamisvaiheessa esim. kardemummalla tai appelsiinin kuoriraasteella.
  7. ** Makeuta ja/tai mausta maitokahvijuoma sokerilla, tilkkasella siirappia tai makusiirappia.
  8. *** Valmista maito-kahvijuomasta joko lyhyt tai pitkä drinkki lisäämällä joukkoon esim. rommia, likööriä tai punssia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
21 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
1 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön21.5.2018 kello 15:47
Hei. Osassa ohjeita kahvi neuvotaan säilyttämään kylmässä esim jääkaapissa, osassa huonernlämmössä? Miksi? Onko lopputuloksella eroa? Kiitos! Riitta K-V
ValioAnna Koekeittiöltä19.12.2017 kello 10:08
Hei, tällä valmistusmenetelmällä saa hiukan erilaisen kahvin. Kylmäuutettu kahvi on lempeämpi ja sopii näin toisten vatsalle paremmin, lisäksi se on kuin nakutettu kesäpäiviin, jolloin ei välttämättä tee mieli juoda kuumaa. Vaihtelunhalu ja uudenlaisten makujen kokeilemisen halu voi myös toimia motivaationa kokeilla tätä ohjetta.
Nimetön17.12.2017 kello 13:36
Miks mä haluisin tehä noin?