Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kyssäkaalipyree

Paahdetusta kyssäkaalista ja laadukkaista maitotuotteista syntyy täyteläinen ja aromikas pyree hieman juhlavampiin annoksiin. Hienostuneen maun saa aikaiseksi yksinkertaisella ohjeella, kunhan vain raaka-aineista ei tingitä.

Kyssäkaalipyree
Kyssäkaalipyree

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Kuori kyssäkaalit paksulti. Poista kovat puumaiset kantaosat huolellisesti. Paloittele kuutioiksi.
  2. Paahda kuutioita isolla, kuivalla paistinpannulla. Kun kasvisten pinta on kevyesti ruskistunut, lisää 1 rkl Oivariini rasvaa. Paista hetki.
  3. Siirrä kasvikset kattilaan. Kaada vesi paistinpannun kautta kattilaan (saat kaikki makuaineet talteen) ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kyssäkaalit kypsiksi kannen alla, n. 20 - 25 min, riippuen kasviskuutioiden koosta.
  4. Siivilöi kyssäkaalit, ota liemi talteen.
  5. Soseuta kyssäkaalit sauvasekoittimella. Kuumenna Oivariini ja kuohukerma esim. käyttämässäsi paistinpannussa. Lisää kuuma kermaseos kyssäkaalisoseen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinlientä.
  6. Tarjoa kyssäkaalipyree lisukkeena esim. paistetun kalan ja kasvisten kanssa.

Vinkki

Käytä ylimääräinen keitinliemi esim. kastikkeisiin tai keittoihin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 50 kcal
Proteiini 0,5 g
Hiilihydraatti 3,3 g
Rasva 3,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search