Kyssäkaalipyree

Kyssäkaalipyree

Paahdetusta kyssäkaalista ja laadukkaista maitotuotteista syntyy täyteläinen ja aromikas pyree hieman juhlavampiin annoksiin. Hienostuneen maun saa aikaiseksi yksinkertaisella ohjeella, kunhan vain raaka-aineista ei tingitä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg (2 - 3 kpl)
kyssäkaalia
1 rkl
1 rkl
siirappia
2 ½ dl
vettä
1 tl
suolaa
½ dl
25 g

Ohje

  1. Kuori kyssäkaalit paksulti. Poista kovat puumaiset kantaosat huolellisesti. Paloittele kuutioiksi.
  2. Paahda kuutioita isolla, kuivalla paistinpannulla. Kun kasvisten pinta on kevyesti ruskistunut, lisää 1 rkl Oivariini rasvaa ja siirappi. Paista hetki.
  3. Siirrä kasvikset kattilaan. Kaada vesi paistinpannun kautta kattilaan (saat kaikki makuaineet talteen) ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kyssäkaalit kypsiksi kannen alla, n. 20 - 25 min, riippuen kasviskuutioiden koosta.
  4. Siivilöi kyssäkaalit, ota liemi talteen.
  5. Soseuta kyssäkaalit sauvasekoittimella. Kuumenna Oivariini ja kuohukerma esim. käyttämässäsi paistinpannussa. Lisää kuuma kermaseos kyssäkaalisoseen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinlientä.
  6. Tarjoa kyssäkaalipyree lisukkeena esim. paistetun kalan ja kasvisten kanssa.

Vinkki

Käytä ylimääräinen keitinliemi esim. kastikkeisiin tai keittoihin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
57 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)