Kyssäkaalipyree

Kyssäkaalipyree
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kyssäkaalipyree

Kyssäkaalipyree

Paahdetusta kyssäkaalista ja laadukkaista maitotuotteista syntyy täyteläinen ja aromikas pyree hieman juhlavampiin annoksiin. Hienostuneen maun saa aikaiseksi yksinkertaisella ohjeella, kunhan vain raaka-aineista ei tingitä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kypsennysajat yhteensä
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg (2 - 3 kpl)
kyssäkaalia
1 rkl
2 ½ dl
vettä
1 tl
suolaa
½ dl
25 g

Ohje

  1. Kuori kyssäkaalit paksulti. Poista kovat puumaiset kantaosat huolellisesti. Paloittele kuutioiksi.
  2. Paahda kuutioita isolla, kuivalla paistinpannulla. Kun kasvisten pinta on kevyesti ruskistunut, lisää 1 rkl Oivariini rasvaa. Paista hetki.
  3. Siirrä kasvikset kattilaan. Kaada vesi paistinpannun kautta kattilaan (saat kaikki makuaineet talteen) ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kyssäkaalit kypsiksi kannen alla, n. 20 - 25 min, riippuen kasviskuutioiden koosta.
  4. Siivilöi kyssäkaalit, ota liemi talteen.
  5. Soseuta kyssäkaalit sauvasekoittimella. Kuumenna Oivariini ja kuohukerma esim. käyttämässäsi paistinpannussa. Lisää kuuma kermaseos kyssäkaalisoseen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinlientä.
  6. Tarjoa kyssäkaalipyree lisukkeena esim. paistetun kalan ja kasvisten kanssa.
Vinkki

Vinkki

Käytä ylimääräinen keitinliemi esim. kastikkeisiin tai keittoihin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.