Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vahvaa kahvia
- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
- 2 dl fariinisokeria tai sokeria
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
Kuorrutus
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl mantelirouhetta
- 1 dl sokeria
-
½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 rkl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Keitä kahvi. Annostele kahvijauhetta 1 1/2 kahvimittaa kahvikupillista kohden
- Paloittele taatelit kattilaan. Lisää kuuma kahvi ja sokeri. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.)
- Lisää voi. Sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa munat yksitellen taateli-voiseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Voit käyttää pitkänomaista vuokaa tai rengasvuokaa.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.
- Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrute: Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita. Keitä n. 2 min. Levitä seos lämpimänä kakun päälle
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
316 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
34,8 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.