Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laktoositon Mantelikuorrutettu taatelikakku

Perinteinen taatelikakku on saanut päälleen herkullisen mantelisen kuorrutuksen. Voit valmistaa taatelikakun myös ilman kuorrutusta.

Laktoositon Mantelikuorrutettu taatelikakku
Laktoositon Mantelikuorrutettu taatelikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vahvaa kahvia
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 2 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia

Kuorrutus

  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Keitä kahvi. Annostele kahvijauhetta 1 1/2 kahvimittaa kahvikupillista kohden
  2. Paloittele taatelit kattilaan. Lisää kuuma kahvi ja sokeri. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.)
  3. Lisää voi. Sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä hetki.
  4. Vatkaa munat yksitellen taateli-voiseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Voit käyttää pitkänomaista vuokaa tai rengasvuokaa.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.
  6. Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrute: Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita. Keitä n. 2 min. Levitä seos lämpimänä kakun päälle

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 316 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 34,8 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search