Laktoositon Mantelikuorrutettu taatelikakku

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Laktoositon Mantelikuorrutettu taatelikakku

Laktoositon Mantelikuorrutettu taatelikakku

Perinteinen taatelikakku on saanut päälleen herkullisen mantelisen kuorrutuksen. Voit valmistaa taatelikakun myös ilman kuorrutusta.

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset25 palaa

25 palaa
3 dl
vahvaa kahvia
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
2 dl
fariinisokeria tai sokeria
200 g
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ohratärkkelystä (Ohrakas)
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia

Kuorrutus

50 g
100 g (2 dl)
mantelirouhetta
1 dl
sokeria
½ dl
1 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Keitä kahvi. Annostele kahvijauhetta 1 1/2 kahvimittaa kahvikupillista kohden
  2. Paloittele taatelit kattilaan. Lisää kuuma kahvi ja sokeri. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.)
  3. Lisää voi. Sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä hetki.
  4. Vatkaa munat yksitellen taateli-voiseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Voit käyttää pitkänomaista vuokaa tai rengasvuokaa.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.
  6. Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrute: Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita. Keitä n. 2 min. Levitä seos lämpimänä kakun päälle

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
316 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›